2024-01-18
关西风嘅寿喜烧一向都系我最爱😍😋但要喺香港揾抵食又好食嘅寿喜烧真系唔容易🥺而呢间位于观塘骆驼漆工业大厦嘅日式寿喜烧餐厅真心惊艳到我!唔单止食材高质素,而且成个服务体验都好好,最重要系价钱都好抵好贴地❤️👍🏻🌟餐饮特别想提及餐厅系有任添嘅白桃乌龙茶🍑白桃味系好出,好饮又解渴🥺👍🏻🌟前菜想讲净系前菜都已经好高质🥺有吉列和牛薯饼、汁煮大根牛腩同赤虾刺身,超有诚意✨吉列和牛薯饼炸得好酥脆,而且食到粒粒牛肉,牛肉味超香浓!汁煮大根牛腩方面,萝卜好甜,而牛腩系好腍,而且肉味重到连萝卜都有淡淡嘅牛油香✨赤虾刺身大大只,肉质好鲜甜好正🥹🥰🌟日本赤身和牛 $468餐厅嘅牛肉都系采用宫崎和牛🐮呢款赤身系脂肪含量较少嘅部位,纹花冇咁多,但相对上肉味超级重,而且纤维感较高,食起嚟冇咁有油腻感😌我自己就钟意呢款多啲😋🌟日本霜降和牛 $498
呢款嘅纹花就靓好多✨油花分布星现大理石纹,肉质食起上嚟超级软绵幼嫩,入口即化,但肉味就冇咁重~建议大家可以叫两款share食😋两款牛点上日本兰王蛋汁真系一流🥺✨🌟野菜拼盘店员会一路煮牛肉,一路喺炉边煮野菜,确保野菜可以吸满甜酱油同牛肉味~每款都好入味好正😝🌟kuuraku 特
🌟餐饮
🌟前菜
🌟日本赤身和牛 $468
🌟日本霜降和牛 $498 呢款嘅纹花就靓好多✨油花分布星现大理石纹,肉质食起上嚟超级软绵幼嫩,入口即化,但肉味就冇咁重~建议大家可以叫两款share食😋两款牛点上日本兰王蛋汁真系一流🥺✨
🌟野菜拼盘
🌟kuuraku 特式饭点🍚
其实食到呢啲已经好饱🤣但跟餐仲有一个自家制炊饭😝店员会将白饭倒入充满酱油嘅锅中炒,加入蛋汁、洋葱同牛肉粒,最后加埋紫菜,每一啖口感湿润,而且充满浓浓嘅甜酱油味,就算好饱都忍唔到食多两啖🥹❤️
🌟是日甜品
最后仲有两杯豆腐雪糕做甜品🥰🤓面头用火枪烧过,食落有微焦香,豆腐味好浓,质感软滑,系完美嘅作结🥰