兵仔同娘娘去日本都一定会食寿喜烧,入口即化嘅感觉配埋甜而不腻嘅烧汁,谂谂都流晒口水🤤今次竟然观塘发掘到一间媲美日本寿喜烧嘅小店,而且性价比超高!⭐️💂🏻‍♀️《Sukiyaki》 $558 / 位 (另收加一)- 前菜三点 - 茶碗蒸- 日本和牛精选部位3款- 自选部位1款 附日本蛋及珍珠饭- 杂锦天妇罗- 冷荞麦面- 舞茸海鲜清汤- 甜品‍💂🏻‍♀️菜式随时有机会更新,兵仔前菜系生蚝、象拔蚌、带子&赤虾,全部都巨鲜甜!茶碗蒸系海胆蟹肉,无得输。和牛系九洲宫崎牛,雪花好靓,食左三个部位系肉眼、西冷、上肩里脊肉,encore左肉眼,更加有入口即融嘅口感,寿喜烧汁渗透整片肉,连埋日本蛋嘅蛋汁包裹旧牛更出色,又甜又滑,大家可以encore自己中意嘅一块🩷天妇罗配荞麦面都唔错,炸粉唔厚,面有劲道,个汤面唔系味噌汤hea你,系有特色有用心,最后嘅甜品系开心果布甸同豆腐雪糕,两个都味道好浓郁,收尾好圆满🥹评分:95/100总结:入口旧牛个下真系感动🥲估唔到会系咁冲击味蕾,直头好食过日本唔少寿喜烧。成个餐超丰富好满足,食到呢个质素性价比真系无可挑剔,真系要再战呢间😎颁发军阶:元帅🎖️🎖️🎖️🎖️🎖️

- 前菜三点
- 茶碗蒸