2023-05-03 648 浏览
【观塘】阿元来了有冇人同我一样间中会想食下啲肥腻野?🤭今日咁啱出观塘,突然间好想食阿元来了,一于放肆一日啦。🤤✨鲁肉饭鲁肉肥瘦均匀,肥嘅位油香扑鼻,瘦嘅位入味而且淋身👍🏻。酱汁浓稠,每粒白饭都被油脂同酱汁包覆,极之邪恶!睇落份量偏少,食起上嚟一碗都几饱下(小鸟胃表示今次又眼阔肚窄,早知一碗两份分🥹)。✨秘制蒜泥白肉今次第一次点蒜泥白肉,有被惊艳到。酱汁味道有层次,有蒜、醋、辣椒、芫荽 等,再将酱料搅烂成蓉,酱料更好地沾喺白肉片上。香辣惹味,下次食必定Encore。✨🤤✨盐酥鸡相比下盐酥鸡稍为逊色,皮脆可惜肉质偏硬,应该炸得太干了。👉🏻我好钟意呢度嘅环境,充满住台式怀旧气氛。食饱饭不妨欣赏下周围嘅摆设,每一个角落都好有心思。👉🏻因为喺观塘工业区关系,午市时段会有好多上班族嚟食晏,如果想坐得舒服啲建议午市后嚟,咁就可以好好地感受呢度嘅氛围。✨阿元来了📍观塘鸿图道28号地下后座
【观塘】阿元来了

有冇人同我一样间中会想食下啲肥腻野?🤭
今日咁啱出观塘,突然间好想食阿元来了,一于放肆一日啦。🤤

✨鲁肉饭

鲁肉饭

✨秘制蒜泥白肉

秘制蒜泥白肉

✨盐酥鸡

相比下盐酥鸡稍为逊色,皮脆可惜肉质偏硬,应该炸得太干了。
盐酥鸡

✨阿元来了