2025-01-13
大家都知道观塘骆驼漆三期系长期要排队排䢂去餐厅,但其实骆驼漆一期都有唔少高质餐厅值得一访~今日小熊猫就去左听朋友介绍嘅Add Some Thai呢间隐世餐厅试吓佢Lunch Set Menu 😋可以拣一个主食,附送椰青鸡汤及泰式甜品🐷 Add Some Thai 招牌推介:招牌泰式无骨海南鸡拼猪颈肉饭 $68咁大碟饭都只系呢个价钱咋😆好抵呀妈咪~ 有嫩滑嘅海南鸡,烧得好香口嘅猪颈肉,仲有香脆嘅虾片,附上泰式酱汁,酸酸甜甜好惹味~ 真心觉得呢个饭好丰富🦀 酥炸软壳蟹炒金边粉 $82软壳蟹炸得好酥香,算多蟹肉同埋都有蟹膏🥳 金边粉炒得有镬气,好多配料如鸡蛋,鱼片,花生等等~ 味道同喺泰国食嘅一模一样🐻:套餐可以加钱换购特色饮品~今次叫冰镇卡通泰奶茶,熊仔系用泰式茶底冰镇做嘅,好饮又超得意😆 🌟温馨提示:套餐嘅椰青鸡汤及泰式甜品都系自助形式,自己出去拎嚟饮就得㗎啦~ 鸡汤清甜,饮到淡淡椰青味~ 是日甜品系芋头西米露,超足料,大大粒芋头,满足!
🦀 酥炸软壳蟹炒金边粉 $82