2018-09-08 174 浏览
今日特登嚟到观塘,食朋友推介嘅西餐厅,朋友话呢度嘅生蚝好抵食!环境好宽敞,灯光比较暗,营造左一种高级嘅感觉。我地唔客气喇!必定要先叫两打生蚝,来自美国嘅「Pacific Rock$9」一只,好鲜甜啊,食落去非常有惊喜,食到一种矿物嘅香味,真系令人回味无穷!仲叫左法国既「white pearl $12」一只,海水味适中,入口唔会太咸,肉质细嫩幼滑,只蚝好似系个口到游过咁!主菜方面:我哋叫咗个「美式bbq猪肋骨$268,配烧菠萝和什菜」。bbq酱好浓好香,猪肋骨烤得岩岩好,好软腍!「黑松露带子意大利饭$98」黑松露好浓郁,带子够大粒,弹牙爽口,意大利饭配合忌廉,creamy又粒粒分明。「黑松露牛肝菌薄饼$99」黑松露加上牛肝菌两种菇菌类,令到薄饼非常香口,饼底够薄,咬落有口感得黎又脆卜卜。去开观塘食野既朋友,不妨试下呀!

环境好宽敞,灯光比较暗,营造左一种高级嘅感觉。

去开观塘食野既朋友,不妨试下呀!
2018-08-01
  • 黑松露牛肝菌薄饼