2023-07-29 294 浏览
多年前去过观塘嘅极尚大喜屋 原来而家搬咗位啊 都系友人同我讲我先知道😂 搬咗之后近咗地铁站 而且环境又大又舒适 真系比起以前宽敞咗好多🤪 搬舖之后食物质素依然keep到 真系食完都觉得好满足又开心☺️刺身一定会食返啲刺身🍣 呢度嘅刺身种类真系好多 除咗常见款式三文鱼 油甘鱼 八爪鱼 希灵鱼 赤虾 北寄贝 仲有蜜汁鲍片 北海道鲜带子 甜虾 松叶蟹脚 酒煮荣螺片 赤贝等等 每款都系好新鲜同埋好厚身😻 非常推介大家嚟食带子 质素拍得住出边嘅寿司店创作寿司平日食放题都好少嗌啲好快饱肚嘅食物 寿司我都比较少嗌🫢 但系呢度嘅创意寿司实在太特别 同有人都忍唔住嗌咗几款 龙虾沙律伴樱花虾多士 底下嘅多士仲系非常香脆🍞 花之恋 经典又好食嘅款式 芝士鳗鱼玉子烧 鳗鱼仲系好厚身㗎😺 带子蟹肉塔同埋雪昆布鹅肝塔 都各有特色烧物仲有多款烧物提供 烧香草羊鞍 真系必食之选 羊味好重🐑 金蒜蓉粉丝蒸扇贝 呢个都系我好钟意嘅食物 虽然唔系用扇贝自身嘅壳装住 但系用锡纸装系好方便食用👍🏻 蒲烧鳗鱼 而家好少地方有鳗鱼食 忍唔住都嗌咗两次😄 仲有黄金焗开边虾同埋西京烧比目鱼 鱼嘅鱼油好重 食过返寻味🐟串烧 炸物食串烧点少

刺身

创作寿司

烧物

串烧 炸物
食串烧点少得牛舌同菠萝啊 盐烧牛舌同埋烧温室菠萝🍍 两者都好有水准 芝麻鸡翼 叫完一次又一次 因为外脆内软入面仲有鸡汁 椒盐鱿鱼须 份量比预期多🦑

天妇罗
呢度嘅天妇罗炸粉都唔算好厚 而且真系即叫即炸 非常热辣辣 皇帝蟹棒天妇罗 天妇罗虾 温室南瓜天妇罗 南瓜好甜 食材选择几好🎃

甜品
有好多款精致甜品🍰 仲有成个雪糕柜可以拣 入面嘅雪糕系Häagen-Dazs 加上有即唧乳酪雪糕 今日嘅乳酪雪糕系芒果味同埋原味🍦

饮品
呢度嘅饮品选择真系有好多 成无糖茶 多款汽水啤酒 净系啤酒都有五六款🍻 仲有梅酒 啱晒酒鬼朋友拣

呢间放题真系好多食物选择 上菜速度都好快 手机落单更加减低漏单嘅情况 真系几推介大家食呢间放题😎