2023-11-16 49 浏览
早排同屋企人去咗观塘,行到肚饿,就决定揾个餐厅填肚。𠮶日屋企人就想食泰国嘢,上网见到呢间叫做Add Some Thai restaurants 嘅餐厅,我之前有食过一次,但唔系同屋企人食,所以就决定带佢去食。我哋拣咗几款唔同嘢食!首先,系黄咖喱咸蛋软壳蟹(三只)配蒜蓉包。黄咖喱嘅香辣味同埋咸蛋嘅浓郁味道配埋脆炸嘅软壳蟹,真系好正!仲有蒜蓉包,可以沾住酱汁,咬落去酥脆香口,一流!食泰国嘢真系食好多重口味嘅嘢㗎啦,饮返杯泰皇椰青鸡汤,清甜得嚟又可以解解火。呢个汤系好特别嘅组合,鲜甜嘅椰青汤底配埋滑嫩嘅鸡肉,令人舒服又开胃。真系一碗滋味鲜美嘅汤!嗌咗A.S.T 小食拼盘,令我哋有机会尝到唔同嘅泰国小食。我哋另外仲有嗌炒得好惹味嘅马拉盏炒通菜,又有烧得恰到好处嘅香烧疲萝串,十分香甜。最后,饮杯涷泰式奶茶,就完美嘅一餐啦!呢杯奶茶香浓滑顺,甜度啱啱好,好解渴又好开心。Add Some Thai restaurant 真系一间值得试嘅泰国餐厅。佢哋嘅黄咖喱咸蛋软壳蟹、泰皇椰青鸡汤同埋A.S.T 小食拼盘都系绝对必要之选!下次再去观塘,又食泰国嘢嘅时候一定会食返呢一间。