2024-07-02
之前经过已经好想食呢间西餐厅🤣 呢晚终于有机会嚟到啦 睇返餐厅嘅简介 佢哋嘅定位系澳洲式西餐厅 希望俾人一种休闲嘅感觉☺️意式辣肉肠薄饼呢一个薄饼嘅摆盘特别 店员首先放低一个架 然后再放碟热辣辣嘅Pizza🍕 呢一个辣肉肠pizza嘅辣味好有层次 因为用上咗意大利辣肉肠酱同埋辣沙乐美肠 另外底层𠮶度用上咗俄勒冈叶 圣马札诺番茄同埋马苏里拉芝士🧀 可能系我哋挂住打卡 搞到个Pizza有少少冻咗 令个芝士嘅拉丝效果唔算太明显😮 整个pizza好惹味 尤其系意大利辣肉肠酱嘅辣味好令人有惊喜蟹肉巴马臣芝士番茄忌廉汁通粉呢个长通粉份量都几多 有大量嘅巴马臣芝士同埋蟹肉🧀 番茄忌廉汁带点微酸 令整个通粉几开胃又唔会太腻🍅 每一啖都系幸福嘅滋味黑松露薯条虽然呢个系side menu嘅其中一样 但份量都唔少㗎🍟 整个铁罐到底都系薯条 仲要系我最爱嘅粗薯条🥰 黑松露味道突出Double Chocolate Cake嗌咗份自家制甜品 每日都有两个选择 我地拣咗呢份Double Chocolate Cake🍫 有黑白两层嘅朱古力mousse 食落口好顺滑 底下仲有一层薄薄地嘅朱古力蛋糕🍰 整个蛋糕嘅味道唔算好
意式辣肉肠薄饼
蟹肉巴马臣芝士番茄忌廉汁通粉
黑松露薯条
Double Chocolate Cake
嗌咗份自家制甜品 每日都有两个选择 我地拣咗呢份Double Chocolate Cake🍫 有黑白两层嘅朱古力mousse 食落口好顺滑 底下仲有一层薄薄地嘅朱古力蛋糕🍰 整个蛋糕嘅味道唔算好甜 但朱古力嘅味道几浓郁
餐厅除咗室内嘅位置 都有吧台同户外嘅位置 适合同唔同嘅人嚟聚会 感受呢度嘅澳洲式chill氛围😎