2023-09-06
位于THE WAVE 6楼的DEER KITCHEN 系一间在官塘开业一段日子的意大利西餐厅餐厅以DEER 命名,当然少不了 小鹿的装饰~呢度其实都几大,占地六楼全层所以除左了有卡位,有4人枱,更有长枱方便一大班人共膳~餐厅有SET LUNCH, SET DINNER, 最啱我呢D唔想谂野嘅朋友~叫左个2人SET ,包STARTER, MAIN COURSE , PASTA/RISOTTO 同饮品套餐仲可以UPGRADE 去高级D嘅食物,又可外加小食同甜品,灵活性好高的~Starter 可以拣汤或沙律, 或加10蚊转意大利云吞西汤只有一款,但每日都不同的今日是自家煲的杂菜汤,没有落茄膏去整色整水非常多杂菜,也有很浓的百里香清香 加10元的黑松露意大利云吞,绝对值得~有2只大大只的意大利云吞, 黑松露非常香,而且那个白汁也调得非常好味~主菜 意大利恶魔烤春鸡 .脆薯条原只春鸡加埋垫底的薯条和沙律,份量都几多~细心地将鸡开边,方便食用~ 春鸡虽然鸡仔细细,但都几多肉~ 而且仲做到皮脆肉嫩,果然邪恶~虎虾.小龙虾.龙虾汁扁意粉 成个意粉 都系虾 虾 虾 不过就系不同嘅虾虎虾有成4只,开边煎到
餐厅以DEER 命名,当然少不了 小鹿的装饰~
所以除左了有卡位,有4人枱,更有长枱方便一大班人共膳~
西汤只有一款,但每日都不同的
今日是自家煲的杂菜汤,没有落茄膏去整色整水
非常多杂菜,也有很浓的百里香清香
加10元的黑松露意大利云吞,绝对值得~
黑松露意大利云吞
主菜
意大利恶魔烤春鸡 .脆薯条
意大利恶魔烤春鸡 .脆薯条
原只春鸡加埋垫底的薯条和沙律,份量都几多~
细心地将鸡开边,方便食用~
春鸡虽然鸡仔细细,但都几多肉~
而且仲做到皮脆肉嫩,果然邪恶~
虎虾.小龙虾.龙虾汁扁意粉
虎虾.小龙虾.龙虾汁扁意粉
成个意粉 都系虾 虾 虾
不过就系不同嘅虾
虎虾有成4只,开边煎到香口,D肉非常爽口弹牙~
个意粉底有唔少小龙虾肉架~索哂D 龙虾汁,好有水乳交融嘅感觉~
跟餐的2杯饮品就普通,似乎跟不上食物的精致。