2022-08-26
《龙点心》一间系观塘新开嘅新式创意点心😆咁岩系正👦🏻公司楼下,晚市都有供应点心🤪一于收工一齐落去试下👩❤️👨💖(由于我地果晚9点先收工落去🥲有啲我哋想食嘅都售罄 😈所以应该有第二集)---🥟一龙大满足($58)其实叫呢个就可以试到佢餐厅所有饺类,可以满足你想食晒咁多款但系惊太饱🥰-荀尖虾饺皇 :皮薄多馅,虾味好浓 好鲜-酸菜鱼凤眼饺:好大旧鱼系入面 似食紧酸菜鱼嘅感觉但吾酸😹-松露野菌晶莹饺:好浓好浓松露味,咬到入面好多菇(👧🏻💜)-蟹粉菠菜香虾饺:成只食落好鲜甜,都多蟹粉-糯米烧卖:入面系腊味糯米饭,好香-碗豆桃子:👦🏻食吾出咩嚟,但吾好食🤣 🥟龙烧卖($38)一样 叫呢个可以试到晒佢啲特色嘅烧卖🥰-怀旧烧卖:烧卖味道不错 好足料(👦🏻💜)-麻辣牛肉烧卖:好似食紧一个惑味嘅牛肉球🤣-卤水鹌鹑蛋烧卖:好浓味个烧卖仲辣辣地 个蛋都入味-龙虾汁墨鱼烧卖:墨鱼好弹牙,入面好juicy有微微龙虾汁味 🍔炸馒头柳汉堡($)呢个配搭好好食🥲❤️(👧🏻大爱炸馒头)个馒头炸到好香脆,入面夹住芝士 沙律酱 生菜 猪柳!!!!好满足每一啖 🐟口水汁龙利鱼肠粉($42)好新奇 第一次食包住鱼嘅肠粉🤣口水汁
---
🥟一龙大满足($58)
-荀尖虾饺皇 :皮薄多馅,虾味好浓 好鲜
-酸菜鱼凤眼饺:好大旧鱼系入面 似食紧酸菜鱼嘅感觉但吾酸😹
-松露野菌晶莹饺:好浓好浓松露味,咬到入面好多菇(👧🏻💜)
-蟹粉菠菜香虾饺:成只食落好鲜甜,都多蟹粉
-糯米烧卖:入面系腊味糯米饭,好香
-碗豆桃子:👦🏻食吾出咩嚟,但吾好食🤣
🥟龙烧卖($38)
一样 叫呢个可以试到晒佢啲特色嘅烧卖🥰
-怀旧烧卖:烧卖味道不错 好足料(👦🏻💜)
-麻辣牛肉烧卖:好似食紧一个惑味嘅牛肉球🤣
-卤水鹌鹑蛋烧卖:好浓味个烧卖仲辣辣地 个蛋都入味
🍔炸馒头柳汉堡($)
🐟口水汁龙利鱼肠粉($42)
好新奇 第一次食包住鱼嘅肠粉🤣口水汁好香好香 个麻辣几出,肠粉好滑 但可以馅系鱼关系食落一pat嘢咁,但好食
🍡一口咸水角
首先🤣🤣呢个设计好方面我觉得,炸得好脆 内馅食落比平时食开浓味,咸香味好出
自费的🙏(整体我地觉得每样都有佢特色,而且好食🙈一间会再encore 呢点心店🌈)
(5🧸为满分)
卖相:🧸🧸🧸🧸
味道:🧸🧸🧸🧸
环境:🧸🧸🧸
价钱:🧸🧸🧸
服务:🧸🧸🧸
龙点心
地址: 观塘观塘道398-402号Eastcore1楼4号舖
电话: 23900166