观塘多嘢食就系人都知 朋友公司最近搬咗去九龙东 发掘左附近唔同嘅美食 去揾佢食饭想食日本嘢 佢就推介丼瀛 🇯🇵特上蒲烧原条鳗鱼爆丼🍚 近排真系好想食鳗鱼 有无发现近期嘅post都有鳗鱼饭😂 但今次个鳗鱼饭真系近期食过最大条 又厚又长!加埋大量芝麻 紫菜 烧汁 送饭一流🤭松叶蟹肉赤虾海胆帆立贝刺身饭🍱 一见到有齐晒我最爱嘅刺身即刻😍 原来呢度所有海产都系由日本鱼市场直运到港 刺身新鲜份量又足 令人回味嘅丼饭😋清酒煮大蚬🍶 蚬嘅份量颇多 汤汁清甜鲜美充满酒香 仲有粉丝同昆布索哂啲汤汁🤤南瓜天妇罗 🎃切得厚度适中 外衣都够薄酥脆可口🤌餐厅空间感足 收工同同事去饮番几杯又得 佢仲有超高性价比嘅set lunch! 附近返工嘅朋友仔可以try try🥳

南瓜天妇罗 🎃切得厚度适中 外衣都够薄酥脆可口🤌