2021-10-28
Casa Margo (观塘)观塘伟业街93号9楼901-902室Grilled Norwegian Salmon $150系半熟三文鱼柳!终于食到唔系煎至全熟嘅三文鱼😍 鱼皮脆卜卜唔再讲~鱼柳外身煎脆~而入边仲系保持粉嫩半熟状态!👏🏻 食落啖啖鱼油香味~够哂juicy🙈 底下嘅酱汁都几特别~乳酪嘅微酸中带点香草味🌱 配菜表现亦都唔输蚀~薯角应该用左蜜糖煎香~食落甜甜的!😋冬菇亦都爆香咗!正😄Grilled Chicken Thigh $118鸡腿肉用上无激素鸡🐔~虽然唔知有咩分别~但真系食鸡有鸡味!鸡味重过平时出边食雪藏解冻鸡扒!薄薄一层鸡皮煎至香脆~🤤连平时唔食鸡皮嘅我都食埋🙈 肉质唔会死实 ,有咬口!好食😋Creme Caramel- Pandan flavour $58虽然主菜好好食😋但都唔及甜品咁惊喜!第一次食一个咁滑口嘅布甸~唔识点形容🤤仲要难得有斑兰口味!平时食斑斓蛋糕都食唔出班兰叶香~但呢个真系有一阵阵香草🌿回甘味👍🏻问老板/(店员)~原来佢哋系用班兰叶榨汁~而唔系用现成斑兰香料粉🤭诚意可嘉👏🏻 真心$60一个布甸都觉得值得试👉🏼👈🏼
观塘伟业街93号9楼901-902室
Grilled Norwegian Salmon $150