2022-09-19
荣华川菜馆系观塘好耐好出名, 成日都好想去试,但耐何观塘对我黎讲唔算好方便, 好彩屋企人去开果边做野, 就买外卖大餐比我食啦!入面既环境虽然系比较传统, 但都挂左唔少得意既画同公仔, 令人有推陈出新, 唔会墨守成规既感觉SET一定系最抵, 所以我地叫左个$258, 有小菜两款同汤一款银芽鳝糊-另加$38鳝肉都几多, 而且几有弹性, 本身味道都唔错, 再挂上个浓油赤酱, 冇得输, 另外银芽好多人都觉得系CHEAP野, 但系当佢遇上鳝糊时, 佢既爽脆口感令到成碟菜都有所提升糖醋排骨个糖醋汁系有D似生炒骨既汁咁, 酸酸甜甜, 令人特别开胃, 好好送饭, 而排骨几入味, 个汁唔会水旺旺, 包住排骨咁, 味道唔错云吞鸡-另加$40云吞有四粒, 而鸡腿肉有好大旧既四旧, 云吞个皮好滑, 即使外卖浸耐左少少仍似旧保持到佢既好味, 而鸡肉好嫩滑多汁, 而最值得一赞系个汤, 鲜甜无比, 我地饮晒都唔会觉得口渴, 证明系冇味精啦总结, 唔怪得荣华川菜馆系观塘享负盛名已久, 真系有其道理
但耐何观塘对我黎讲唔算好方便,
好彩屋企人去开果边做野, 就买外卖大餐比我食啦!
银芽鳝糊-另加$38
糖醋排骨
云吞鸡-另加$40
总结, 唔怪得荣华川菜馆系观塘享负盛名已久, 真系有其道理