2017-11-30
早排见对面工厦开左间韩国餐厅,于是上去望下,原来主要系食炸鸡。空间几寛敞,而且一行入去就闻到D炸鸡味同烧肉味,相当吸引。一来到就先叫左野饮先。佢D野饮全部都五颜六色,花多眼乱。主要系唔同水果o既口味,相信同炸鸡应该几配搭。叫左杯墨尔本的翡翠,劲大杯…两只色系中间分开。待应提醒要将两只色混埋一齐先好饮。黄色加绿色,即刻变成绿色。先来叫左个小食拼盘,叫独岛之战。有吉烈猪扒、香辣鸡搥、八爪鱼丸、特色猪啼肉及餐肉蛋寿司。虽然都系炸物,但每款都特别炮制,猪啼肉非常软身,一D都唔韧。但我最钟意都系吉烈猪扒,外脆肉软,非常好食。到主角出场,因为两个人食,所以叫左半份炸鸡,拣左韩风柚子蜜炸鸡。柚子蜜布满整件炸鸡,果然落足料。一食落口,充满柚子蜜,一D都唔觉得油腻同热气 。另外,仲叫左铁锅钞杂菜,系菜上面加左劲多木鱼片,一齐食系几特别。用筷子炒一炒佢,D香味出晒来。 整体来讲,间餐厅系几有自己特色,系每道菜都加左D心思系入面,地方好近地铁站,行5分钟左右就到,空间比较大,约多D人一齐食都可以。重点当然系D野食够好食,经过的话可以上去试下。
但我最钟意都系吉烈猪扒,外脆肉软,非常好食。