2021-03-10
开头谂住净系一间简简单单嘅西餐,点知超级有惊喜!价钱唔系好平,但系觉得性价比好高!首先,佢装修完成后,个环境非常之休闲舒服😌座位坐得好宽敞,唔会好迫!倾计有私隐度!另外好多贴心嘅地方包括有自助梳打水同埋stilled water💦 自己选择!单单有梳打水呢样嘢已经比好多一般餐厅做得更好💓另外估唔到有咁多款特式咖啡!唔系普通西餐厅只系提供咖啡奶茶,系一入门口已经有非常之专业嘅咖啡吧,选择超过20款,连咖啡豆都可以拣!分别有哥伦比亚同埋意大利嘅咖啡豆选择,仲有解释唔同咖啡豆有乜嘢特别🙈野饮系menu所有嘅成份写得一清二楚,奶仲可以转燕麦奶、杏仁奶等等植物奶,啱晒想素食嘅人,真系非常之贴心!我选择左意式咖啡蛋糕奶昔,超级好味,佢咖啡味expresso好浓, 奶同上面cream好滑身, tiramisu 好似食紧甜品咁!除咗一般嘅忌廉之外,上面仲洒上烘焙咖啡豆,偏苦回甘嘅味道,口感脆卜卜,成杯嘢好有层次好有惊喜!我等我朋友嘅时候已经瞬间饮晒🤣饮左啖朋友嘅 chocolate coffee ( tiramisu) , 佢个杯无cream , 所以咖啡味会更浓郁,朱古力同咖啡大约55比,比较岩平
我等我朋友嘅时候已经瞬间饮晒🤣
饮左啖朋友嘅 chocolate coffee ( tiramisu) , 佢个杯无cream , 所以咖啡味会更浓郁,朱古力同咖啡大约55比,比较岩平时饮唔到纯齐啡口味嘅朋友 💓
前菜叫左软壳蟹牛油果汉堡!我觉得配搭好特别,西餐好少有,系功夫菜 !上面铺咗牛油果🥑滑身香浓,牛油果独特嘅油润感好好味 😋中间夹咗蟹肉酱,蟹肉鲜甜,略为咸香,一丝丝份量毫不吝啬,亦都唔会比牛油果同芒果抢味,系好清爽嘅前菜😋个底就系芒果🥭从来未食过呢三样野嘅配搭,酸酸甜甜,令牛油果唔会腻身,比例啱啱好!
主菜叫左烟肉及意大利猪肉肠花椒忌廉扁意大利面 !口味同一般西餐非常之唔同, fusion左中式花椒,因为加咗花椒面几辣,如果唔食得辣呢一个都未必啱啦。就系因为佢有少少麻辣,所以同烟肉同腊肉猪肠非常之夹,好惹味,但又有忌廉中和返,好和谐嘅味道。意大利粉系我钟意食嘅口感,偏有弹性,唔会好似天使面咁谂,面条嘅粗幼阔度啱啱好,忌廉汁唔会水汪汪,好挂面!整体超入味偏重口味,一定要再捞好佢嘅伴菜喔,咁样就唔会太重口味啦!下次都好想再叫呢一个,系全餐最出色嘅嘢食啊!
另外呢一间餐厅佢都有素食自选,所以就叫咗个吉列新猪扒,减轻下平时食太多肉嘅负担~素猪扒十分之大,size大过我手板!素肉唔会话太假,口感都月几似猪肉,当然油香就唔够真猪肉香🙈但素猪扒来讲已经好接近,炸得唔会油腻,香脆松化!侧边拌碟嘅系红萝卜沙律🥗酸酸地好开胃,仲有薯条🍟伴碟😋好值得一赞嘅系佢沙律,无论系意粉嘅伴碟、牛油果前菜嘅伴碟、定系猪扒嘅伴碟,款款沙律都唔同味,好有心机!
呢间好近观塘地铁站,会再过来食,希望下次多啲人食,咁就可以叫埋佢pizza 啦!