2024-11-01 179 浏览
放工嘅时候约埋旧同事去位于鸿图道嘅一间露营丰餐厅食晚餐🤤占地宽敞,而且装修真系好似去紧camping一样,令人身心放松🧡呢度仲设有happy hour嘅时段,所以想同朋友饮两杯吹吓水呢度都系一个几好嘅选择🤣今次我同朋友主打系食嘢为主咁我哋今次就叫咗香菜黑椒炒牛舌粒🙆🏼‍♀️新鲜牛舌肉质鲜嫩柔软,配上香菜和黑椒调味,增添了菜式风味,让人回味无穷。🤣另一道特色菜式是马拉萨炒菜蔬菜保持了脆嫩的口感,沾上浓郁的酱汁后更添风味。🧡简直系色香味俱全。值得一试的还有泰式黑椒炒猪手😛黑胡椒提供了恰到好处的辣味,不会过于强烈,反而与猪肉的鲜香味道形成绝妙的搭配。而且肉质肥瘦均匀猪皮都脆卜卜。🤣饮品方面,餐厅的"龙眼冰"清凉爽口,冰凉微甜的口感非常适合消暑解渴🤣另一款"椰汁冰"都做得相当唔错
今次我同朋友主打系食嘢为主
咁我哋今次就叫咗香菜黑椒炒牛舌粒🙆🏼‍♀️