2023-02-19
一起食堂……….琴晚约左一个住📍观塘区嘅朋友带我揾野食🤤我地黎左一起食堂😋,本身以为避开平日繁忙嘅观塘区,星期六晚上会小人,但原来都几多人……….🇹🇼 红烧三宝牛肉面(牛腱、牛丸、牛肋条)($88)朋友觉得牛丸好好食,爽口而且丸内有牛粒,牛腱、牛肋条都好淋身👍🏻🇹🇼 原条蒲烧鳗鱼饭($118)鳗鱼好大块,比碗更长,烧得好香,满满嘅烧汁,甜甜地好开胃🥹🇹🇼 盐酥鸡($38)咸咸香香,脆口,但咸味适中,好新鲜👍🏻🇹🇼 肉燥烫青菜🥬($28)叫多个小食可以试埋肉燥🤤肉燥带点肥膏,捞饭会好香口😆青菜系用油麦菜,咁岩我又系好钟意食🤭🇹🇼 烤台湾香肠($28)台湾香肠嘅特色就系甜甜地,好好食😌……….观塘多office,呢间又真系好方便,位于开源道,琴日夜晚去都好易揾,沿着开源道一路直行,大概6分钟就到。我地边食住盐酥鸡边倾计倾到餐厅关门🤭都系一个好适合同朋友相聚倾下计嘅好地方🥰……….
琴晚约左一个住📍观塘区嘅朋友带我揾野食🤤
……….
🇹🇼 红烧三宝牛肉面(牛腱、牛丸、牛肋条)($88)
🇹🇼 原条蒲烧鳗鱼饭($118)
鳗鱼好大块,比碗更长,烧得好香,满满嘅烧汁,甜甜地好开胃🥹
🇹🇼 盐酥鸡($38)
咸咸香香,脆口,但咸味适中,好新鲜👍🏻
🇹🇼 肉燥烫青菜🥬($28)
🇹🇼 烤台湾香肠($28)
台湾香肠嘅特色就系甜甜地,好好食😌