2023-07-29
今次介绍嘅嘢系一间心水cafe,离观塘地铁站约10分钟路程。餐厅环境非常舒适放松,地方好宽敞,枱同枱之间距离都适中,而且仲有户外座位可以坐,可以带埋宠物过嚟。最特别系佢唔设定用餐时间限制,价钱亦都合理。而佢采用QR code点餐,食物上得好快,所以最好叫甜品后上,用餐速度就啱啱好。因为最近都减紧肥,所以我就叫咗沙律——生酮烧牛柳同牛油果南瓜鸡蛋沙律。牛柳烧得外脆内嫩,好多汁,加上牛油果奶油味,真系好味。南瓜鸡蛋沙律都好吸引,南瓜甜甜地,加埋蛋丝,食落好滋味。入边仲有几款生果,最特别系加咗啲士多啤梨片,食落有少少清甜,配埋沙律酱都几特别。朋友就叫咗佢哋𠮶个,罗勒叶蕃茄牛肉温泉蛋意粉,意粉滑嫩可口(有吸到好多酱),牛肉粒鲜美多汁。蕃茄酱汁浓郁,同意粉完美结合。温泉蛋加左之后,蛋黄慢慢流出,丰富咗个口感层次!呢间cafe一定要试佢嘅招牌甜品 - Tiramisu!份量真系好足,两个女仔分食一齐都够。佢嘅Tiramisu有好多香浓嘅Mascarpone芝士,同埋Lady Finger浸得好入味,啲咖啡香气好吸引。虽然酒味唔太突出,但整体味道真系好满足。同埋真系大件夹抵食!又超级足料