2019-04-15 86 浏览
朋友呢排为筹办婚礼而烦恼,所以约咗佢食饭倾计。餐厅装潢令人舒服,我地坐喺梳化位,适合谈心。睇完餐牌后决定前菜点水牛城鸡翼($88)、焗北海道带子配蟹肉($128),主菜点慢煮西班牙黑毛猪配大蒜佯洋薏米,饮品点一杯cocktail --Loving strangers($98),最后叫多一个小食--炸蕃薯条配酸忌廉 ($48)。水牛城鸡翼 ($88)水牛城鸡翼唔会太辣,酸酸甜甜非常开胃,仲有沙律菜伴碟。焗北海道带子配蟹肉 ($128)呢道菜其实系想食,扇贝好大只,上面仲有蟹肉,味道鲜甜,唔似芝士焗咁腻,而系有清新的感觉。虽然价钱唔算平,但自己本身钟意海鲜,觉得值得一试~慢煮西班牙黑毛猪配大蒜伴洋薏米 ($258)朋友见到呢个菜就一定要叫,话洋薏米宜家好流行。我第一次听同试,食落味道同口感都同Risotto真系有9成9似,好有惊喜!唔讲唔会发现系另一种食物🙈而黑毛猪因为系慢煮既关系,肉质好嫩滑,而伴碟南瓜蓉都好甜。Loving stranger  ($98)朋友喜欢品尝酒,点咗一杯叫Love strangers既cocktail🍸。朋友话杯酒加入盐打出既泡泡好特别,啱佢口味。我地食完野,见
朋友呢排为筹办婚礼而烦恼,所以约咗佢食饭倾计。

餐厅装潢令人舒服,我地坐喺梳化位,适合谈心。

水牛城鸡翼

水牛城鸡翼 ($88)
水牛城鸡翼唔会太辣,酸酸甜甜非常开胃,仲有沙律菜伴碟。

焗北海道带子配蟹肉 ($128)

慢煮西班牙黑毛猪配大蒜伴洋薏米 ($258)

而黑毛猪因为系慢煮既关系,肉质好嫩滑,而伴碟南瓜蓉都好甜。

Loving stranger  ($98)

我地食完野,见未倾得尽兴,又未饮完酒,就再叫了一客炸蕃薯条配酸忌廉。

炸蕃薯条配酸忌廉 ($48)
薯条不是炸得太脆,内里很软,蕃薯肉好甜,仲keep住有水份。酸忌廉沾酱系比较轻盈,所以会显得沾酱没有什么味道,我谂呢个系特别调配,以免沾酱喧宾夺主。

最后职员推荐呢款香港本土啤酒,包装好有特色,柚子香气十足又易入口,酒精浓度得3.5%,啱女仔饮🍻

成晚食得好尽兴,同朋友过左个好开心既晚上
  • 水牛城鸡翼
  • 焗北海道带子配蟹肉