2022-05-23
丼瀛海胆熔岩明太子酱烧玉子/免治鸡肉棒甲罗烧松叶蟹肉丼杂锦天妇罗软壳蟹野菜米纸卷温泉蛋松叶蟹肉野菜沙律价钱💲: $48/ $26/ $23/ $148/ $78/ $78/ $40好味程度😋: 3.7/5服务🍴: 4/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 4/5回头率😚: 3.7/5-去到观塘想食日本野,第一时间就谂起呢间💛 佢地午市主打丼饭,而夜晚就好多选择,主要食鲜食,店员仲会行埋来介绍比你,又话切一条鱼再加汤煮乌冬之类🤣 坐系隔离都听得好清楚。装修一般但成个舖位好大,星期六6:00已经开始多人入座啦!-✅✅海胆熔岩。呢个系我呢餐的最爱☺️ 主餐牌上面冇架,系厨师推介。一粒鱼蛋入面酿住一堆海胆再拎去沾天妇罗脆浆去炸咁😍 上枱已经切好一半,见到入面满满的海胆🥹 系鲜甜唔腥的海胆‼️ 食完成个口会充斥住阵味,而外壳的鱼蛋都冇抢左海胆呢个主角。-✅明太子酱烧玉子/免治鸡肉棒。日本玉子甜甜地,好厚实,又有蛋香😆 面头加埋大量明太子酱好邪恶,味道咸香,更加好味!😋 免治鸡肉棒都唔错,咬落有软骨一粒粒的口感,加埋最重要的烧汁,够晒味😝-✅甲罗烧松叶蟹肉丼。醋饭底有饭素,捞埋大量的蟹子蟹肉食都唔会觉得d
海胆熔岩
服务🍴: 4/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 4/5
回头率😚: 3.7/5
✅甲罗烧松叶蟹肉丼。醋饭底有饭素,捞埋大量的蟹子蟹肉食都唔会觉得dry🤪 重点系有个蟹盖装住好多蟹膏🥰 烧过的甲罗烧一定要捞饭食!每啖饭都有齐蟹肉,蟹子同蟹膏超好食😗 蟹的鲜味+蟹膏的咸香,浓浓的蟹味呀!
✅杂锦天妇罗。呢个有3只🦐、南瓜、大葱、冬菇、🍆,价钱好合理!即刻食会催,记得唔好摆耐左,如果唔系好快会软🤔 茄子,冬菇,大葱新鲜juicy,南瓜都甜🎃 虾系正常size,但肉质都算弹牙,唔会霉😌 如果天妇罗脆浆可以更薄就好🥺
🆗软壳蟹野菜米纸卷。呢个有4旧,因为野菜好多/ 蟹有啲细令软壳蟹唔系好有存在感🫣 同埋米纸皮好薄好烟韧,会痴住几旧,有啲难分开🤫 味道正常,主要系菜的味道。
🆗温泉蛋松叶蟹肉野菜沙律。沙律菜新鲜但系一般货,冇咩好贵的菜。蟹肉都够,捞匀蟹子口感唔错😗 温泉蛋捞埋令成个沙律好湿润,充满蛋汁,但因为麻麻地蛋腥味,所以一般😳
呢餐就好似全蟹宴咁,整体都OK。如果大家想系观塘食日本野,呢间可以去下,选择多,价钱都合理😎
同区美食🍧: #piggyfoodiein观塘