帮朋友庆祝当然要去别致嘅餐厅啦~ Lagom Kaffe就正正合适今次嘅聚会🎈餐厅入面有好多位置可以畀你哋慢慢选择,非常宽敞。而且佢仲有户外嘅餐厅,可以畀你出去享用一边享用美食,一边享受环境。而且Lagom Kaffe仲可以带宠物入去,所以非常合适一家大细with宠物既家庭👨‍👩‍👧‍👦🐶虽然真系好想食一啲餐单上面推介嘅食物,但系我同朋友都想食嘅意粉,所以就叫咗软壳蟹意粉同埋黑松露带子蘑菇意粉。 不过提提大家,餐单仲有好多好好食嘅主食同甜品,咁啱见到隔离枱叫咗几道甜品,唔单只卖相好好睇,更听到佢哋话超级好食。软壳蟹意粉~软壳蟹好入味,唔单单有鲜味,更配合调味酥炸,令整体层次提升。并且有辣味酱料调味,对于钟意食辣嘅爱好者就非常之好, 但系要提提唔辣嘅朋友记住唔好嗌呀,因为佢嘅辣其实都唔细㗎~ 黑松露带子蘑菇意粉~又大又香嘅带子跟黑松露,入口即溶,系本人嘅最爱。意粉加上有多种蘑菇配蘑菇汁,浓浓嘅忌廉同蘑菇味系食意粉嘅时候扑鼻而来,真系好好食。意粉嘅软硬度非常好,唔系太软又唔系太硬,烟韧嘅口感加上多重丰富嘅味道,简直系锦上添花。饮品方面亦都有好多种类任君选择~今次我叫咗草莓桃味梳打,草莓同桃

饮品方面亦都有好多种类任君选择~

今次我叫咗草莓桃味梳打,草莓同桃味好浓沃,两者气味突出同时又互相配合,酸酸甜甜,而且卖相又好睇,可以享受饮品嘅同时也打卡。

友人就叫咗抹茶鲜牛奶,卖相十分可爱,而且抹茶味好浓,系抹茶粉丝嘅人必选饮品。抹茶鲜牛奶的味道非常特殊,它混合了抹茶粉和鲜牛奶的风味,让人感受到浓郁的牛奶味和独特的抹茶香气。相比于纯粹的牛奶,抹茶鲜牛奶的口感更加丰富,口感也更加柔和,非常适合作为一种餐饮。

我同友人一路食一路倾偈,chill chill地过咗一个下昼,真系好正🙈

下次我都会再嚟过!💓