2019-05-09 87 浏览
收工后同朋友入屯门试好西~之前嘅「蕃茄店」转咗做酒吧,经过几次都觉得好吸睛,竟然喺新墟都有啲咁好feel嘅餐厅难得要庆祝有新工返,一于食餐好嘅庆祝吓我哋book咗7:30,去到餐厅未算多人,直接入得场内灯光偏暗,墙上有霓虹灯装饰,见到店员有定时去转吓颜色,配埋高木櫈,零舍有feel可惜当晚外面落紧毛毛雨,冇得坐店外,不过叹住冷气望街景,更好!Drink menu 以酒精类为主,有唔少特色啤酒,「咸柠啤」、「陈皮啤」、「花露水小麦啤」等,真系大开眼界台上贴纸写星期一至四打卡+like fb +share 额外有免费迷你啤酒一杯,可惜同朋友唔好饮酒,最后只系叫咗普通饮品,冇试到啲啤酒餐牌食物款式都几多,最后俾猪手、汉堡同大蘑菇嘅图吸引咗,另加饮品两杯。因为嗌正价饮品,额外会送汤同迷你牛角包,见饮品都系$3x杯,就每人嗌咗杯送嘅鲜打浓汤系蟹肉南瓜汤,好浓蟹肉味,有一丝丝蟹肉混和系汤入面,鲜甜中带少少蟹肉嘅咸香南瓜蓉都好浓郁,口感比较绵密牛角包虽然系迷你size,牛油味香浓,食完都几饱肚火焰猪手由店员上台后,系面前倒少量酒再点火,估唔到真系好大火,非常吸晴引到隔离几台食客都望一望猪手份量好大只
难得要庆祝有新工返,一于食餐好嘅庆祝吓

我哋book咗7:30,去到餐厅未算多人,直接入得

鲜打浓汤+迷你牛角包

南瓜蓉都好浓郁,口感比较绵密
牛角包虽然系迷你size,牛油味香浓,食完都几饱肚
火焰德国咸猪手配三色酱

引到隔离几台食客都望一望
猪手份量好大只,入口有些微焦香,外皮好脆同有胶质口感
沾点唔同酱汁可以解油腻感,都系黄芥未最夹
配有薯波,形状都几得意,入口香脆
芝士溶岩极上和牛汉堡

另一主食和牛汉堡,size 都好大
厚切蕃茄加生菜食落解济~和牛嘅肉味非常浓烈,有肉汁爆出
好邪恶
榛子朱古力奶

因为叫正价饮唔送汤同牛角包,就嗌咗榛子朱古力奶
饮落有微微咖啡香味,原来唔系纯朱古力奶,系咖啡!朋友提一提先见到饮管曲成心形,突然觉得好有心思

荔枝梳打

朋友嗌咗荔枝梳打,好啱配猪手食!完全系解济去油腻,甜度唔算太高
大大杯够晒饮

埋单每日$250左右,以环境同食物质素计都ok