2024-05-12 822 浏览
之前食過一次,印象不錯,今日再去吃拾號公社,門口有幾張檯,入去得一台客,睇menu set 以呢個地點都算幾貴,4個意大利粉set $60-1xx? 我哋叫了:A. 忌廉蘑菇粟米天使麵 /1 X $60 $53C. 瑞士汁雞翼配天使麵/1 X $79  $70D. 法式咖哩大蝦扁意粉/1 X$88   $77F.漢堡配薯波/1 X $108                   $95/(午)轉和牛漢堡4 個前菜湯及沙律   2 跟餐凍飲綠茶          $41跟餐凍飲蜜                 $41跟餐凍飲特濃朱古力(凍)$12  $11折扣$%:$-41(12%)總數:$318每個餐都好有質素,忌廉蘑菇粟米天使麵,個汁好香忌廉味,瑞士汁雞翼隻雞翼好得,好耐未食過咁好食嘅雞翼,唔會乾爭爭,又入味,唔會有雪味。人不多,職員服務態度超好,埋單,$318,人均$80,原來星期一至日都有88折!所見人唔多,但係味道好好,好寫意啊!
我哋叫了:
4 個前菜湯及沙律
2 跟餐凍飲綠茶          $4
1跟餐凍飲蜜                 $4
1跟餐凍飲特濃朱古力(凍)$12  $11
折扣$%:$-41(12%)
總數:$318

2024-04-14
$79.5 (午餐)
2024-04-19 903 浏览
一行三人去食lunch,叫咗個車打芝士蕃茄牛肉醬螺絲粉,意式四重奏芝士薄餅同全日早餐。螺絲粉-醬汁香杰,但偏少,掂唔到醬就會淡,但味道係優質嘅。薄餅-對同枱人好大衝擊,因為佢應該有blue cheese啲friend,都幾重味,但本人可以接受。望落白la la,但芝士幾香,又滑。全日早餐-雖然係最貴,但係堅好食。芝士蘑菇釀雞翼最香口,車打芝士腸唔肯定係咪自己最愛嗰隻,有爆芝,粟米脆片點茄汁豆好好味。南瓜忌廉湯有三個,有一個人唔喜好,自己飲咗差唔多兩碗,勁香口,無錯,係香口。凍飲正常款。
螺絲粉-醬汁香杰,但偏少,掂唔到醬就會淡,但味道係優質嘅。
凍飲正常款。
意式四重奏芝士薄餅
凍蘋果紅茶,凍香桃綠茶
All  Day  Breskfast
  • 四式芝士薄餅
清明時節熱辣辣,去完曾咀欲食tea, 借問餐廳何處有?不一定只有大商場。距離屯門港鐵站5分鐘路程的這家餐廳,是我這兩年清明拜山後必去搵食的地方。來到剛3:30pm,下午茶時間開始,餐牌上有小食/意粉/甜品選擇很多,最近還有留港消費88折優惠呢,相當抵食。今次叫了「黃金流沙單骨雞翼拼黃金薯條」。沙鏟形狀的碟子裝著炸得金黃的雞翼和薯條,很配合黃金流沙的名字,一上枱已經聞到鹹蛋黃的香味,急不及待怱怱拍個照就立即開動了先試單骨雞翼,單骨的做法不但吃得容易,也增加表面的面積可以多沾一點惹味的鹹蛋黃醬汁。咬下去外皮雖然略厚但非常鬆脆,而雞翼依然很有肉汁,鹹香帶少少的辣味令人欲罷不能不過薯條也不只是配角,炸得外脆內鬆化,均勻地沾滿爆香了的鹹蛋黃,味道豐富但不油膩,明知邪惡還是會不知不覺地吃光餐飲加$4要了涷蜜桃紅茶,果味自然,清甜中有紅茶的甘香,冰涼又解渴配香口的食物就對了。希望下次不用等拜山才來,或者可以晚飯時間試試其他主菜和手工啤酒
清明時節熱辣辣,去完曾咀欲食tea, 借問餐廳何處有?
2054 浏览

✧拾號公社✧今次又入咗大西北搵友人,今次佢帶咗我去一間充滿人情味嘅小店,席間仲見到佢煲咗一啲熱飲去派比周圍嘅店舖(因為當日天氣好凍)~🥗前菜、餐湯同沙律蕃茄🍅湯好香濃,牛角包🥐好脆好香😍黑醋沙律夠晒好清新! 呢個跟餐嘅沙律同湯誠意十足呀!🫶🏻🍝雞翼天使麵天使麵口感少少Q彈~🍛忌廉黑松露魚手指芝士意大利飯每粒飯麵充滿黑松露味😍仲有濃厚嘅芝士味但又唔會好滯👍🏻小朋友好鍾意脆脆嘅魚手指🍤大蝦扁意粉蝦🦐夠彈,扁意粉軟硬度適中~🍳AII Day Breakfast前菜•黑松露炒滑蛋•煙三文魚花•茄汁豆•栗米脆片•車打芝士腸•薯波•芝士蘑菇釀雞翼•烤菠蘿片 $ 138黑松露炒滑蛋夠晒香同滑,菠蘿片好Juicy,薯波同埋釀雞翼好香口😍#美食可以令人開心💛 #堅持只食值得幫襯的✊🏻 #拾號公社 #屯門必食
✧拾號公社✧

蕃茄🍅湯好香濃,牛角包

🥗前菜、餐湯同沙律

🍝雞翼天使麵
🍝雞翼天使麵
天使麵口感少少Q彈~

🍤大蝦扁意粉
🍤大蝦扁意粉
蝦🦐夠彈,扁意粉軟硬度適中~

#美食可以令人開心💛 #堅持只食值得幫襯的✊🏻
#拾號公社 #屯門必食
2024-01-13 1412 浏览
早前的星期日,跟靚女朋友一起走到屯門食下午茶及 Shopping!原先,我們打算食一間在何福堂附近的 Cafe,可是小店內只有3張枱,店外有2張枱!我們要等4張枱便放棄了!於是,她即刻幫忙搜尋附近的餐廳,找到了一間在屯門西鐵站 F 出口附近的酒吧餐廳 <拾號公社>!設有室內及室外用餐區,室外可讓食客吸煙及方便帶狗!Menu玫瑰牛奶咖啡 $35 跟餐價 $10到埋單才知跟餐優惠價享用,令我喜出望外!溫熱的水溫令咖啡香發揮得淋漓盡致,加入玫瑰糖漿,入口甘甜平衡!不錯喝!健康水果茶:綠茶配菠蘿及藍莓+ $22冰涼透心又清爽! 而且都幾大杯!Tacos $66底部那些較多辣椒粉,所以越食越辣!黑松露甘筍湯 跟薄餅餐有驚喜!色澤看似南瓜湯,質感濃稠,入口香濃黑松露的菌味,夾雜甘筍碎粒!口感比預期豐富!迷你牛角包外表已經凹陷,所以我對這牛角包口感不抱什麼期望!我個人喜歡麵包沾湯食,別有一番風味!四重奏芝士薄餅 $86長方外型獨特,厚身鬆軟的質感,芝味滿載!

我們要等4張枱便放棄了!

設有室內及室外用餐區,室外可讓食客吸煙及方便帶狗!
Menu
玫瑰牛奶咖啡 $35 跟餐價 $10
到埋單才知跟餐優惠價享用,令我喜出望外!

玫瑰牛奶咖啡
健康水果茶:綠茶配菠蘿及藍莓+ $22
冰涼透心又清爽!
而且都幾大杯!
健康水果茶:綠茶配菠蘿及藍莓
Tacos $66
底部那些較多辣椒粉,所以越食越辣!
Tacos
黑松露甘筍湯 跟薄餅餐
有驚喜!

迷你牛角包外表已經凹陷,所以我對這牛角包口感不抱什麼期望!

我個人喜歡麵包沾湯食,別有一番風味!
黑松露甘筍湯 跟薄餅餐
黑松露甘筍湯&迷你牛角包
黑松露甘筍湯
四重奏芝士薄餅 $86
長方外型獨特,厚身鬆軟的質感,芝味滿載!
四重奏芝士薄餅
2023-06-11
玫瑰牛奶咖啡
黑松露甘筍湯
四重奏芝士薄餅
2023-12-10 602 浏览
雖然店舖比較細,不過裝修環境有格調,食物亦都好有質數,野食有水準。墨西哥脆片個汁好驚喜,問職員話連個汁都係自己整,個日頌叫左個焗豬手,上菜個時職員會先淋上少少酒再點火燒一燒個面,豬手外皮焗得好脆,但肉質一點都唔太乾👍佢地連擺盤都好有心思,正宗又好睇又好食,視覺同味覺都有享受,睇得出佢地用心製作,而且價錢同分量都好合理。鍾意飲酒既人都有好多選擇,除左一般既啤酒,佢地頌有多種本地手工啤🍻每種口味都有特色。鋪頭有戶外坐位可以帶寵物,適合各位愛寵人士,星期六過去既時候頌有music live 表演,好好氣氛,估唔到屯門竟然有咁高質既餐廳,絕對會再encore❤️
庆祝纪念
生日
2023-10-06 543 浏览
外觀:這個手作漢堡包真是令人驚艷。它呈現出完美的外觀,麵包金黃酥脆,散發著誘人的香氣。肉餅則完美地放在麵包中間,上面還有新鮮的生菜、蕃茄片和脆脆的培根。整個漢堡包看起來非常豪華,讓我充滿期待。口感:當我品嚐第一口時,我驚訝地發現這個漢堡包的口感非常出色。麵包酥脆的外層和柔軟的內部形成了完美的對比,每一口都讓人愉悅。肉餅非常鮮嫩多汁,完全沒有過於油膩的感覺。生菜和蕃茄提供了清新的口感,而培根則增添了一絲鹹香的風味。整個口感的層次感讓我難以忘懷,每一口都是一種享受。味道:這個手作漢堡包的味道簡直是絕妙的。肉餅經過精心調味,每一口都散發著濃郁的肉香和微妙的香料味道。麵包的香氣與肉餅的味道相融合,形成了一種完美的和諧。生菜和蕃茄的清新味道平衡了肉餅的油膩感,讓整個漢堡包更加清爽。培根的鹹香味道則為整個味道提供了一個美味的尾聲。這個手作漢堡包的味道絕對能夠滿足所有挑剔的味蕾。

外觀:

口感:

味道:
午餐
  • 芝士溶岩極上和牛漢堡
2023-09-11 1343 浏览
好開心係屯門搵到唔錯的西餐廳🥳佢既裝飾都好有特色 好有feel座位有室內室外天氣涼涼地坐室外飲住酒傾計都幾正🤩南瓜湯及迷你牛角包🥐有南瓜湯好開心平時d餐廳多數得羅宋湯或者忌廉湯🎃湯好濃郁加埋脆卜卜嘅牛角包絕配👍🏻⭐️芝士磨菇釀雞翼雞翼係無骨依個已經好加分😍雞翼裏面有焗好的芝士及蘑菇口感好得😙好味⭐️龍蝦汁青口帆立貝煮螺絲粉青口及帆立貝都大大隻夠新鮮😋螺絲粉煮得剛剛好軟硬適中加埋龍蝦汁非常入味⭐️法式黑毛豬鞍蜜糖芥末醬黑毛豬鞍煮得剛剛好唔會好靭熱辣辣🥳配埋蜜糖芥茉醬口感一流而且配埋黑醋汁沙律🥗更滿足⭐️紀念日cocktail佢嘅Cocktail都好多選擇最後我揀咗外表一流嘅紀念日好啱我打卡😙有藍橙、玫瑰、石榴、vodka甜甜地飲落好fresh超級推介👍🏻⭐️健康水果茶依個特別一讚佢比客人自選水果好窩心❤️我揀左蘋果、菠蘿、蜜桃好飲😆果味夠出⭐️甜品拼盤只要消費夠$500之後係社交平台打卡就可以有甜品拼盤送🫰🏻賣相一流好精緻泡芙同水果都好好食食埋甜品依餐真係超級滿足😉
好開心係屯門搵到唔錯的西餐廳🥳

⭐️紀念日cocktail
佢嘅Cocktail都好多選擇
最後我揀咗外表一流嘅紀念日
好啱我打卡😙
有藍橙、玫瑰、石榴、vodka
甜甜地
飲落好fresh
超級推介👍🏻

⭐️健康水果茶
依個特別一讚
佢比客人自選水果
好窩心❤️
我揀左蘋果、菠蘿、蜜桃
好飲😆

泡芙同水果都好好食
食埋甜品
依餐真係超級滿足😉

2023-09-06
💛拾號公社 (屯門)🫶🏻碎蛋蟹籽迷你牛角包 $46大推💓牛角包酥脆,碎蛋唔膩蟹籽豐富口感~加分🤤.👍🏻蒜香白酒蜆肉什菌天使麵 $55拎出黎已經聞到勁香既菇味🤤天使麵軟滑,索晒汁😋最估唔到係份量都幾多下我同朋友都添左好幾次😆性價比高✨.🫶🏻黄金雙拼(雞翼薯條) $72大推💓薯條份量多,雞翼脆卜卜條條薯條都裹滿鹹香既蛋黃醬🤤.👍🏻薄荷朱古力(跟餐) $12味道香濃有層次🍃.👍🏻榛子牛奶咖啡(跟餐) $10咖啡入口順滑,有淡淡堅果香☕️📸19.07.2023.💁🏻‍♀️#大推有Heart小店💗#Bar&Restaurant坐得舒適,食物用心製作😋👍鐘意既請Follow/Share/Like🙏ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ.🧸#Labubu 💁🏻‍♀️ #龍家昇 🤞🏻#no852黃店🤞🏻#no852屯門🤞🏻#no852推介🤞🏻#no852西餐🤞🏻#no852cafe🤞🏻#no852bar
💛拾號公社 (屯門)
🫶🏻碎蛋蟹籽迷你牛角包 $46
大推💓牛角包酥脆,碎蛋唔膩
蟹籽豐富口感~加分🤤
👍🏻蒜香白酒蜆肉什菌天使麵 $55
拎出黎已經聞到勁香既菇味🤤
天使麵軟滑,索晒汁😋
最估唔到係份量都幾多下
我同朋友都添左好幾次😆性價比高✨
🫶🏻黄金雙拼(雞翼薯條) $72
大推💓薯條份量多,雞翼脆卜卜
條條薯條都裹滿鹹香既蛋黃醬🤤
👍🏻薄荷朱古力(跟餐) $12
味道香濃有層次🍃
👍🏻榛子牛奶咖啡(跟餐) $10
咖啡入口順滑,有淡淡堅果香☕️
📸19.07.2023
💁🏻‍♀️#大推有Heart小店💗
#Bar&Restaurant
坐得舒適,食物用心製作😋
👍鐘意既請Follow/Share/Like🙏
🤞🏻#no852cafe
🤞🏻#no852bar
碎蛋蟹籽迷你牛角包
蒜香白酒蜆肉什菌天使麵
黄金雙拼(雞翼薯條)
薄荷朱古力
榛子牛奶咖啡
碎蛋蟹籽迷你牛角包
蒜香白酒蜆肉什菌天使麵
黄金雙拼(雞翼薯條)
薄荷朱古力
榛子牛奶咖啡
2023-09-08 328 浏览
聽朋友講哩間小店啲野食好好食 嚟到屯門就試試佢 果然真係冇失望🤩挪威煙三文魚凱撒沙律🥗一嚟到嘅時候就覺得佢好靚🤩成個擺盤都好靚 要好多唔同種類嘅沙律菜 啲菜都好新鮮 唔會見到啲菜會好黃咁🙈卡邦尼蟹肉蟹籽意粉🍝一嚟到都真係忍唔住嘩左一聲 真係好多蟹肉同蟹籽🤩🤩🤩個意粉就偏硬身 好啱我口味 好creamy 我同個朋友都食到汁都清埋🤤🤤芝士溶岩極上和牛漢堡🍔個burger好大個 塊牛肉都好厚 佢仲要有好多唔同沙律菜 再加埋佢秘製嘅沙律醬 成個口感好豐富 最特別嘅係佢唔係配薯條 而係配薯寶 姐係薯餅仔 外脆內軟 好好食😋雞泡魚干🐡第一次食雞泡魚干 幾特別 唔會太硬 甜甜地咁 係送酒一流嘅小食👍🏻Cocktail -- Sangria🍹我哋聽到隔離枱嘅人話哩杯好飲 所以就同個frd叫嚟試下 不過我哋都唔係好飲酒嘅 所以就叫左少酒 不過啲酒同啲水果味都好夾 仲要啲蘋果同橙喺杯酒入面可以食 真係好似酒釀水果咁😋Mocktail -- Transformer🍹我係比餐牌個樣吸引之後先會叫嘅 佢用芒果汁做base 之後再加蝶豆花茶 做到橙汁慢慢漸變到紫色真係好靚 兩個味都好夾 唔會話有一隻搶左另一隻嘅味

挪威煙三文魚凱撒沙律🥗

卡邦尼蟹肉蟹籽意粉🍝

芝士溶岩極上和牛漢堡🍔

雞泡魚干🐡

Cocktail -- Sangria🍹

Mocktail -- Transformer🍹
我係比餐牌個樣吸引之後先會叫嘅 佢用芒果汁做base 之後再加蝶豆花茶 做到橙汁慢慢漸變到紫色真係好靚 兩個味都好夾 唔會話有一隻搶左另一隻嘅味 再加埋soda water 好爽😋

牛角窩夫配雪糕🍨
佢有乾冰作伴 即刻令個甜品變得好夢幻 食埋個甜品令成餐飯變得好完滿🥰

店員姐姐都好好禮貌 笑容都好好 值得嘉許!
挪威煙三文魚凱撒沙律
芝士溶岩極上和牛漢堡
雞泡魚干
卡邦尼蟹肉蟹籽意粉
Cocktail -- Sangria
Mocktail -- Transformer
牛角窩夫配雪糕
2023-08-28 172 浏览
拾號公社咁啱食完飯想飲兩杯,就就見到呢間屯門西餐酒吧叫拾號公社見佢可以叫香港本地啤酒,就無諗即刻入去,要支持香港本地手工啤!我哋叫咗Lion rock冰山雪蓮同dragon king龍王福建柚子啤Lion rock冰山雪蓮 (左)$62ABV 4.5% IBU 60係新興的啤酒種類,用美式IPA方法釀造比利時的小麥飲落好fresh好順,好多生果味會散發出嚟,唔苦,回甘佢寫有藍莓、橘子、熱情果、荔枝味,仲有玫瑰花及檸檬香味我就覺得荔枝同檸檬味好出,同埋好香,太易入口,飲多幾枝會醉😂😂Dragon king龍王福建柚子啤 $58ABV 3.5%佢攞過香港澳門國際啤酒大獎賽2016全場最佳味道帶少少果酸,好香柚子味,呢隻苦味比Lion rock冰山雪蓮仲低,好啱女仔飲~
拾號公社
咁啱食完飯想飲兩杯,就就見到呢間屯門西餐酒吧叫拾號公社

Lion rock冰山雪蓮 (左)$62
ABV 4.5% IBU 60
係新興的啤酒種類,用美式IPA方法釀造比利時的小麥
飲落好fresh好順,好多生果味會散發出嚟,唔苦,回甘
佢寫有藍莓、橘子、熱情果、荔枝味,仲有玫瑰花及檸檬香味

Dragon king龍王福建柚子啤 $58
ABV 3.5%
佢攞過香港澳門國際啤酒大獎賽2016全場最佳
2023-08-24 185 浏览
估唔到屯門有間幾得意嘅小酒館,有酒飲又有多款嘢食,環境仲唔錯。如果你晚餐黎嘅話,只要點任何正價飲品(除咗酒精飲品),就會即送鮮打濃湯同牛角包,真係好抵食!鮮打濃湯濃郁滑順,配埋熱熱香脆嘅牛角包,真係唔錯。我叫咗佢哋嘅安格斯牛仔柳配匈牙利鵝肝多士,呢個組合真係絕配!牛柳煎得剛剛好,肉質嫩滑多汁。匈牙利鵝肝多士好香脆,鵝肝好好味!呢個真係可以滿足肉食愛好者嘅口腹之慾。另外,黃金流沙單骨雞翼配薯條都好出色。雞翼充滿蛋黃流沙醬,食落唔錯。薯條炸得酥脆。蟹籽煙三文魚忌廉蟹肉意大利飯,配上濃郁嘅忌廉蟹肉汁同煙三文魚,再加埋豐富嘅蟹籽,味道多層次。飲品方面,叫咗一個Yellow duck, 有菠蘿汁、芒果糖漿、益力多、梳打水、爆炸糖。賣相好得意,飲品喺個浴缸度,另外仲有一隻鴨仔。另一杯叫咗Commune Drink,有熱情果、菠蘿汁、檸檬汁同梳打水。如果消費滿$500,只要喺社交平台分享同like佢哋嘅post,就送甜品拼盤。同埋佢哋嘅拼盤都好吸引,可以試吓幾款不同口味嘅甜點,賣相又靚,真係一個完美嘅結束。

2023-08-21 242 浏览
今日放假,入黎屯門同佢fd玩,有咩地方可以又飲又食,搵左呢間拾號公社,係新墟,食完方便搭MTR好,坐低睇下有咩好食先。忌廉南瓜湯,仲有牛角包包,湯濃稠得黎,仲有南瓜蓉,忌廉味夠滑口。蒜蓉芝士焗蘆筍,蘆筍食落好爽口清甜,芝士仲會拉絲,又健康又邪惡。慢煮BBQ豬肋骨,個骨慢煮得好腍,BBQ醬汁入晒味,而且非常多肉。龍蝦汁青口帆立貝螺絲粉,長通粉係辣,好惹味,青口同帆立貝都大大粒,唔使爭食。Pina colada,隻杯杯好好可愛呀,上面仲有三米菠蘿,清爽!另外叫左杯mocktail,係mango加蝶豆花組合,顏色鮮艷,味道唔錯。食滿500,like & share社交平台,仲有甜品送。

好,坐低睇下有咩好食先。

食滿500,like & share社交平台,仲有甜品送。
位置都幾方便 係屯門西鐵站F2出口 行幾分鐘就到 食完重可以去附近睇戲或者vcity行街 地理位置幾好有室內及室外可以坐不過依加炎炎夏日 就一定會揀室內 有冷氣涼住食dinner雜菜湯配牛角包牛角包好香脆 熱辣辣 好味安格斯牛仔配紐西蘭芝士蒜蓉焗青口我地揀左五成熟格斯牛仔牛肉味都幾濃 食落口都幾juicy而青口方面 陣陣蒜蓉面 好香 好惹味重有薯波波 陣陣洋蔥香黑松露焗有機大蘑菇另一樣好juicy既係我地點既大啡菇配上黑松露醬 超夾 好香好好味波士頓龍蝦 配蜆肉龍蝦汁螺絲粉肉質鮮嫩爽彈 而面頭醬汁有驚喜 有唔少既蜆肉 更顯惹味 飲品方面我地就叫左貢菊杞子茶 佢會成個茶壺上 有個點燃左既蠟燭係下面一直warm住 成件事除左打卡正之外重好養生另一杯點左 sangria 唔同既水果配上紅酒 好易入口 而份量都幾大杯!!另外 值得注意既係餐廳消費夠500,只要係社交平台打卡仲送甜品不過今餐我地兩個人都太飽 所以就無謂浪費食物

有室內及室外可以坐

佢會成個茶壺上 有個點燃左既蠟燭係下面一直warm住
成件事除左打卡正之外重好養生
另一杯點左 sangria
唔同既水果配上紅酒 好易入口
而份量都幾大杯!!

另外 值得注意既係
餐廳消費夠500,只要係社交平台打卡仲送甜品
不過今餐我地兩個人都太飽 所以就無謂浪費食物

2023-08-16 139 浏览
屯門西餐小店,拾號公社,有室外同室內,chill & relax。仲可以帶埋寵物去 。聽講星期六仲有歌手唱live。同朋友夜晚去聚餐。有不同嘅手工啤酒選擇,店長推介試咗獅子山下手工啤酒,麥味濃。點咗小食金沙薯條同單骨雞翼,真係食到停唔到口,傾偈餸啤酒一流。黑松露湯同牛角包係一絕,好好味。釀焗雞翼、火燒牛仔骨、火燒豬手、和牛漢堡、海鮮拼盤、芝士焗蘆筍、墨魚意粉、仲有意大利飯,全部大大份,食到勁飽。最後仲有個粉紅色巴黎鐵塔甜品盆,作個總結。環境舒服,店員又用心,推介,支持小店
環境舒服,店員又用心,推介,支持小店
2023-08-10
  • 黃金流沙薯條