2021-07-01
以前去开观塘想开大餐,只识得去巧明街原来再行远啲,都有一间好大嘅西餐厅,有set有buffet拣见set平到四折,就嗌嚟食啦,点知劲抵食,有两个main course。最神奇系连斧头猪扒都有得嗌,大大旧但肉质奇嫩,系铁汉柔情嘅感觉,加上芦笋、薯蓉同多种蔬菜嘅配搭,已经令人非常满足西西里意粉都相当有汁,冇一条意粉系唔上色上味,面头企住好大只嘅软壳蟹,食落啖啖肉,绝不空虚一落单,啲前菜劲快送到首先系南瓜汤同面包,面包就咁食会偏硬,要诀系浸落碗汤度,即刻回复弹性,仲好香香草味𠻹沙律同样系大大盘,上面放置鲜味十足嘅烟三文鱼,蔬菜亦有唔少品种掺杂一碟,够晒fresh甜品系雪糕加芝士蛋糕,雪糕冇雪柜味,食落啖啖绿菜/芒果香,cheesecake芝士香亦好突出二人餐仲有嘢饮包埋,食食吓就会有staff同你落埋嘢饮,佢地嘅服务态度都系大胃激赞
一落单,啲前菜劲快送到