2024-08-09 321 浏览
九份饱其实都食过好几次,次次都食鲁肉饭😆之前见佢有下午茶优惠但都好难夹到时间食今日早收工一嚟就嗌咗个鸡扒鲁肉饭先,一如以往地好大块鸡扒,亦炸得好好食,肉质亦唔会老!份量都够一个大男人食~朋友唔太肚饿就叫咗海苔肉松芝士蛋饼 上枱都有四件 食到晒每一样嘢嘅组合😆蛋饼够脆口 又唔会油腻 芝士溶咗好棉滑好夹见佢除咗有地瓜圆,仲有蛋黄芋丸,就即刻嗌嚟试下!😆原来系两个概念嚟,粒芋丸有半个拳头咁大!系蛋黄碎融入咗芋泥,炸到爆馅,但都系一啲都唔油腻见佢新出咗葱油饼,中式成日食,台式嘅原来系手抓饼+香葱口味😆都好啱我口味,同蛋饼一样系配辣酱,都几夹最后仲想坐多阵就嗌埋甜品,芋头仙草芋圆,仙草系一大旧,而芋圆系弹牙嘅😍有晒三只颜色,仲有小丸子同珍珠!不过就略嫌唔够冻,因为佢唔系沙冰底

今日早收工一嚟就嗌咗个鸡扒鲁肉饭先,

见佢除咗有地瓜圆,仲有蛋黄芋丸,

见佢新出咗葱油饼,

最后仲想坐多阵就嗌埋甜品