2021-09-14
疫情问题去唔到日本不知不觉已经有两年了,早前见到日本大岛San拍片分享呢间大阪师傅主理铁板烧已经好想试。餐厅比较细,所以都几难订位,连续问左好几日都只有9点至有位。当晚叫左好多野食,谂住好好解下思乡之情,系咪叫惊为天人又唔系,但系当你真系太耐无去日本时食到少少果阵风味,加上野食唔太差时系真系几滚动。唯一要讲既系,得两位师傅煮野人手好唔够,啲order根本做唔切,讲紧我地入座都已经唔系正常晚餐时间都要等咁耐,加上日本人文化有食客请饮酒即使工作紧佢地都会饮,果晚都见有唔少日本人,请左师傅饮酒,所以可能有影响到出餐真系好慢好慢,好似食左个法国餐咁,平均一道菜等20-30分钟今次用餐安排系bar枱位置所以可以睇到哂师傅煮既过程,总结,野食不错,系真系要预时间当食法国餐咁食,同埋一定一定要订位同要求坐bar枱,唔系等上菜既时间咁长坐order 枱会好无瘾。