2020-08-01
店内虽然唔系大一小个铺位都布置得十分有心思,内里采用一系列以温和既木色系为主,饮品杯植作茶既logo仲系亲笔画上,感觉更亲民.薏仁鲜奶小芋圆, 奶味十分突出,鲜奶味够重又香滑,好有惊喜.底下满满薏仁入口烟烟韧韧带住薏仁独有既谷香.食薏仁共有美白攻效,再加上鲜奶就更事半功倍!当中亦有去水消肿功效,啱晒想靓又贪食既人.小芋圆细细粒质感软糯Q弹带阵阵芋香同蕃薯香.黑糖桃胶红枣茶鲜奶,平时多数都系以热饮为主既红枣茶系植作茶内可以以冻饮既形式饮到!内里仲加入左鲜奶,黑糖同平日系甜品店好钟意既桃胶.桃胶入口外层好爽弹,内里带点胶状既质感,好钟意呢种口感.第一啖已经饮到好香既红枣甜味,估唔到加上甜奶后红枣味仍然咁突出.