一个星期前订咗片皮鸭book咗枱,已经再三打电话去confirm要订片皮鸭,因为要同朋友庆祝生日,我地都好想试佢哋片皮鸭,酒楼都回覆有帮我地预留。我哋一行6人当晚8:10去到酒楼,酒楼就同我哋讲8pm打俾我地,但收唔到我地回覆就已经取消我哋张枱,当时我哋已经好嬲,因为我地当晚系完全无收到酒楼嘅电话。同佢嘈咗一轮之后就话执张枱俾我地,叫我哋等等。入到去准备坐低嘅时候,个女部长就同我哋讲片皮鸭唔够已经卖晒。当时我地6个已经好无奈,搞咗咁耐入去同我讲无晒,咁我打电话嚟订啲咩?仲要同我地讲送糖水补偿?!糖水周围都有得食,唔使得登试嚟食啦。重点系我地要同朋友庆祝生日,同埋一心上嚟试佢哋嘅片皮鸭,嚟到话无晒。一个咁简单嘅要求间酒楼都做唔到,仲要浪费我哋时间,影响我地心情,完全无尊重客人,就算嘢食有几好食都无用,真系唔明点解可以有咁多好评,绝对唔会再帮衬!
我哋一行6人当晚8:10去到酒楼酒楼就同我哋讲8pm打俾我地,但收唔到我地回覆就已经取消我哋张枱,当时我哋已经好嬲,因为我地当晚系完全无收到酒楼嘅电话。同佢嘈咗一轮之后就话执张枱俾我地,叫我哋等等。
2023-12-10
庆祝纪念