2024-11-24
一向都知古琴雅苑嘅片皮鸭好食,今日好想食片皮鸭,咁就去古琴雅苑嘅湾仔QRE店度食。贯彻佢哋一向嘅装修风格,QRE店都系好新净优雅。半只北京填鸭($228):侍应喺你面前将热辣辣嘅烤鸭片皮,未食已经食欲大增!叫呢个菜式已经包咗鸭卷饼同埋各式嘅烤鸭配料。我自己就最钟意加烤鸭酱,沙糖,青瓜条,哈密瓜条同埋京葱条一齐食。爆火鲍鱼小炒肉($188):呢个用咗豆豉同埋辣椒一齐炒,惹味非常。小炒肉好嫩滑。鲍鱼系切片嘅,所以好容易咬开。佢哋而家有个暖冬窝心餐牌,见佢介绍𠮶几样菜式(蟹粉扒豆苗,药膳花雕醉鸡锅,东坡肘子,酸菜鱼同埋锦绣大盘鸡)都好吸引,下次嚟会试吓。依家经OpenRice订座两个人起就已经有优惠,如果生日嘅话,仲有寿包送添。
贯彻佢哋一向嘅装修风格,QRE店都系好新净优雅。