我不嬲都钟意食呢d小店(即系冇乜分店果d). 味道总系有d分别. 当谭仔变得大路货嘅时候, 巴蜀就变成心中米线首选.以前经过点都冇谂住入. 出面唔吸引. 大大只字食麻辣. 对于我一向觉得'辣'系用黎点缀下食物嘅味道 嘅人.. 又点会无啦啦试得架..年几前阿炳叫我去试下佢之后, 我就觉得佢嘅炸酱系so far 食到最好食嘅一间. 其他炸酱出哂名如 星林居, 谭仔, 麻辣川, 云南风味, 等等 通通都比下去...是次.. 食返我嘅至爱组合.. 炸酱, 腩肉, 萝卜; 要微辣~ 烧鸡翼有香草同麻辣. 虽然食得出唔系完全烧 (即本身整到半熟, 之后烧至全熟 e,g, 叮, 焗, etc), 但烧烤食品配汤米线, 一向都系绝配.虽鸡翼本身不至一绝, 但都皮脆肉嫩兼夹香口, 所以每次总要叫一碟先觉得满足 食食下.. 阿炳指一指墙上张memo, 先知道佢地要搬喇! 搬去大角咀条食街度(埃华街). 家住九龙东, 既然佢搬得远左, 就梗系近近地食多几餐先啦... 到时去到大角咀, 有咁多选择, 真系唔知可唔可以受得住其他诱惑而去食呢个至爱炸酱呀?! P.S. 唔系因为佢搬, 都冇谂住写返呢个食评留念,

P.S. 唔系因为佢搬, 都冇谂住写返呢个食评留念, 哈哈~
2009-11-09
  • 炸酱