2018-08-31
我没种族歧视,但这里侍应劲不知所谓、见我举手、竟调头行咗去、几个都系咁~ 唔想做,辞职啰~ 其中一个侍应,视力、听觉比较弱(或,唔识听 / 睇英文,但又要用全英文 menu)我指住 menu 点蕃茄汁意粉、佢睇唔到,反问我系咩嚟,急带眼镜去睇先睇到~ 点巴马火腿 pizza,已经指住、兼读埋俾佢听,点知嚟到系净火腿,无拿嘢呀?!食物可以换,点知戏玉嚟,我叫红酒 Nebbiolo $78 x 2,埋单时张单系 Barolo $128 x 2(两个读音相近,应该系个侍应唔识英文)我提出话我唔系 order 哩只酒,个侍应话我饮咗,要我缴付拎错俾我只酒个价钱,呵呵~ 咁样又可以做多啲生意,又系方法哦~(如果好饮,我都算,垃圾酒 $128 杯,你俾我呀?!)奉观大家,要小心哩间餐厅、小心 order、记紧 check 单~ 强烈要求 OpenRice,细项评分可以俾 0 粒星,哩间餐厅嘅服务,绝对配得上 👎 餐厅 Soho 分店刚结业不久,旺角店看来也是不想继续经营的模样~