2024-11-14
二访铜锣湾igable 打卡餐厅!朋友生日订咗枱嚟呢度庆祝知道呢度室内布置很好, 又有室外天台位置, 到处都是打卡点~生日紧系想留多D美好记念啦!一入门口就有超靓打卡位然后就是BAR头位置天台视野又广, 不过当日天气不太好, 原先想睇住日落变夜晚, 因为对住维港, 点知太多烟霞, 咸蛋黄都不见了~晚上亮哂灯, 又另一返风味, 最部天气清爽, 坐室外天台位都好CHILLMENU上都几多唔同种类嘅酒, 呢个"一千零一夜"特别点比生日朋友的职员会起我地面前变出"魔术", 燃点咗魔法棉, 会有火光效果, 所以用嚟庆祝系VERY GOOD!神灯入面仲放咗干冰, 会KEEP住喷啲烟出嚟, 而味道是热情果+EARL GREY嘅SAKE, 甜甜酸酸, 女生一定喜欢!另外再点咗杯MARGARITA, 酒精份量比一千零一夜浓一点开心时刻大家是需要有酒精来提升气氛!有酒必有食物香煎鹅肝配焦糖洋葱吐司邪恶嘅食物是需要和朋友一同分享, 鹅肝肥美, 煎过后表面带点脆口, 入口即溶带甘香, 一d都唔腥面头还加了颜色鲜艳嘅食用花, 原来唔止环境打得, d食物同样都好打得挪威三文鱼意大利粉用了清新嘅罗勒青酱汁, 加入车
朋友生日订咗枱嚟呢度庆祝
生日紧系想留多D美好记念啦! 一入门口就有超靓打卡位
然后就是BAR头位置 天台视野又广, 不过当日天气不太好,
晚上亮哂灯, 又另一返风味, 最部天气清爽, 坐室外天台位都好CHILL MENU上都几多唔同种类嘅酒, 呢个"一千零一夜"特别点比生日朋友的
开心时刻大家是需要有酒精来提升气氛!
香煎鹅肝配焦糖洋葱吐司
用了清新嘅罗勒青酱汁, 加入车厘茄还有少量蒜溶, 食落很香口惹味
如果三文鱼嘅份量可以再大D就好啦
厚切猪鞍软熟, 感觉似慢煮, 也伴上颜色鲜艳嘅甜椒
唔似一般餐厅配洋葱汁/烧汁, 呢度系配微酸甜嘅覆盆子酱, 特别得嚟又夹到
室内加埋昏暗环境系几好令人放松
而室外又系第二个环境