2024-06-19 662 浏览
钟意食牛嘅应该都会听过呢间餐厅,一直都系一开放预约就爆满,真系好难book,近日朋友终于book到,终于可以试吓有冇名过于实🤨Menu系厨师发办,分$680同$880两种,$880套餐除咗肉类之外都系任添,仲可以任饮house red,white wine同prosecco🍷由于我哋唔太想饮酒就拣咗$680套餐,有得free flow 汤、沙律、薯条同甜品。▫️芝士麻辣牛肉挞芝士加上麻辣牛肉呢个组合几特别,不过芝士味唔太岀。▫️樱花虾炒芝麻沙律 用芝麻酱同柚子醋整成嘅酱汁,面头再加入樱花虾同芝麻,食落几fresh但会有啲咸。▫️虾籽大地鱼汤 店员会先卖关子,睇吓我哋饮唔饮得出系咩汤。一入口好重虾味,仲以为系虾蓉汤,饮多几啖先有少少鱼腥味。Refill完饮咗2碗,成个口都系鱼嘅鲜味,唔钟意鱼腥味嘅应该顶唔顺😆▫️牛扒到成餐嘅重点‼️一共会有三块唔同种类嘅牛扒,每日都唔同。当日分别有澳洲和牛、纽西兰和牛同南非和牛,三款咁啱都系和牛,油脂感重啲🐮🇦🇺澳洲和牛油脂感最重,肉质亦系三款入面最软腍。🇳🇿纽西兰和牛有咬口但唔韧,肉味香浓,点埋原粒芥末籽同岩盐可以将成个牛味带岀嚟,自己就最钟意呢款☺️🇿🇦南非和牛

▫️芝士麻辣牛肉挞
芝士加上麻辣牛肉呢个组合几特别,不过芝士味唔太岀。

▫️樱花虾炒芝麻沙律

▫️虾籽大地鱼汤

▫️牛扒

🇦🇺澳洲和牛油脂感最重,肉质亦系三款入面最软腍。

🇿🇦南非和牛肉味几浓,但系就比较韧,而且有一半系全熟嘅状态😂呢个就唔啱我啦

但系份量真系唔大,每人每款牛只系食到大概2块,如果唔系有得任食薯条应该唔会食得饱😂

▫️甜品
正当我哋估甜品会系雪糕呢啲西式甜品嘅时候,嚟到竟然系黑糖花生麻糬😂对我呢个烟靭控简直系喜出望外,黑糖外皮包住超浓厚嘅花生蓉,食落仲有花生粒,口感更加丰富🥜

值得一提自携酒餐厅系免收开瓶费,当日见枱枱都带咗起码2支酒去,而且冇时间限制,唔洗赶交枱,都几啱同亲朋好友去食饭吹水。餐厅成个服务同体验都唔错,几特别,不过主角牛肉嘅份量就比较少,我自己就试过一次就算啦😬

⚠️餐厅只接受现金付款,去之前记得准备定啦