2023-09-20 215 浏览
终于都忙完手头上嘅工作😮‍💨所以今晚就约咗BFF食生日饭,佢拣咗尖沙咀韩国人主理「清潭韩国餐厅」,结果不似预期😓人头$500位,食物质素同价钱唔成正比。。。前菜七碟泡菜、茄子、鱼饼、豆芽、西洋菜、薯仔、鱿鱼丝茄子最好食,辣辣地又腍又入味泡菜味道不太适合个人口味,得个酸字鱼饼口感比较烟靭薯仔唔够入味其余普普通通猪肉包菜餐牌图片同实物不太相乎,明明见到餐牌份量好多,但上枱就只有两行五花腩,份量都系其次,肉质比较干身,冇乜味道,要点辣酱加泡菜黎食海鲜煎饼❌❌❌本来海鲜煎饼系做得不错,有大量鱿鱼同葱,入口外脆内软,但系我食食吓嘅时候居然食到一条好尖嘅胶条喺入面,吐返出黎都未黎得切影相,侍应已经立即收走条胶条同埋取消咗个海鲜煎饼,其实真系好危险,食咗落口真系会吉穿喉咙❌❌❌明太鱼片拌面酱汁味道奇怪,有少少酸辣味同酒味,只食到一条鱼片其余都系萝卜条辣炒鱿鱼取消咗海鲜煎饼,我哋就换咗辣炒鱿鱼,呢碟最好食,鱿鱼爽口弹牙烟靭配上洋葱同甜辣酱汁捞面好夹,但系餐牌上张相好似唔系咁样。。。📍清潭韩国餐厅 (尖沙咀)尖沙咀广东道116-120号海威商业中心4楼人均消费:$500食物:⭐️⭐️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️回头率:⭐️

前菜七碟
泡菜、茄子、鱼饼、豆芽、西洋菜、薯仔、鱿鱼丝
茄子最好食,辣辣地又腍又入味
泡菜味道不太适合个人口味,得个酸字
鱼饼口感比较烟靭
薯仔唔够入味
其余普普通通

猪肉包菜

海鲜煎饼❌❌❌

明太鱼片拌面

辣炒鱿鱼

📍清潭韩国餐厅 (尖沙咀)
尖沙咀广东道116-120号海威商业中心4楼

人均消费:$500