2022-09-13
一行8人夜晚8点半揾野食,有人介绍呢间可以一试,打电话问有冇位,见有位即刻冲过去了。餐厅藏身于商业大厦入边,要啲时间先可以揾到。我哋随便叫咗10几样菜,大家share一齐食。但我依家最主要想讲几样嘢。综合黑白切 4/5有唔同嘅猪内脏嘅部位,例如系生肠大肠猪响喉猪润,豆腐猪腩肉等,佢特别配制既肉汁十分之美味,好啱送饭。佢哋表示内脏十分之爽脆唔似食紧内脏。龙凤珍珠奶茶刨冰 4.5/5将珍珠奶茶变成刨冰,啡色嘅奶盖配上珍珠,每一啖冰都系奶茶味,每一啖咬落去都系溶化嘅奶冰。又大碗,卖相一流,只要唔介意佢系卡路里,一定会成碗食晒。宝岛凤梨刨冰 4/5呢个相对比较酸,因为有菠萝嘅果肉,仲有啫喱爆爆珠,酸酸甜甜,但系刨冰相对比较淡味,但系同样地都系大大碗又可以大家一齐share食。台式烤香肠 4/5比较多肉汁,加埋蒜片一齐食味道更加提升,刺激得黎又香口。地点:要行入去一间商业大厦入边再上两层楼,唔熟观塘可能要啲时间先可以揾到。环境:可能时间比较夜,冇乜其他嘅客人,大家都坐得十分舒服又唔会觉得太压迫。但系餐枱比较矮,膝头哥会顶到枱底。价钱:平均每人$150,食到台湾嘅𩠌菜又有甜品,完全接受。服务:送甜
综合黑白切 4/5
龙凤珍珠奶茶刨冰 4.5/5
宝岛凤梨刨冰 4/5
台式烤香肠 4/5
比较多肉汁,加埋蒜片一齐食味道更加提升,刺激得黎又香口。
地点:
环境:
价钱:
平均每人$150,食到台湾嘅𩠌菜又有甜品,完全接受。
服务:
送甜品送食物时,见我哋一行八人都会立刻送上小碗俾我哋share,10分好。