2023-12-02 239 浏览
今次同朋友黎到依间位于yoho mall既韩式餐厅,依家韩式餐厅与一般韩式餐厅不同,系以柑橘为主题。山蓟菜大蚬意粉:份量十分足,意粉同忌廉汁十分夹,而蚬食起上嚟十分鲜,没有沙。烤大骨牛小排:牛小排配上韩式甜酱汁十分惹味,牛小排既肉质亦十分嫩,冇煮到过老,十分好食。今次我地拣左玫瑰酱炸鸡(半份),炸鸡十分入味,充满玫瑰酱既香味同味道,同时亦带少少辣味,鸡肉十分嫩滑,炸得岩岩好,配菜薯条亦新鲜热辣。柑橘窝夫:柑橘窝夫份量好多,有三层,每一层都用忌廉同柑橘片夹住,食起上黎有好香既柑橘味,而旁边既柑橘肉亦同样香甜。济州柑橘乳酪:外型十分特别,用半个完整既柑橘皮盖住,好浓厚既乳酪,内里有啖啖既柑橘肉。拣茶柑橘蜜露冰:依杯沙冰底下充满柑橘皮,配上拣茶沙冰更突显到柑橘既味道,十分清新。