2012-12-20 593 浏览
经朋友介绍这间炉端烧,试左一次之后巳经爱上了,这间所有的烧物都系即叫即烧,同一d店舖系厨房巳经烧定o既不同,而且奉上o既时候都系暖苙苙、热腾腾,今次我同老公点了生蚝,呢到o既老板娘好好人,佢介绍我地食呢款韩国入口o既生蚝,原来唔讲都唔知(乜生蚝都有分韩国??)平时澳洲美国就食得多,韩国就真系第一次食,点知一试难忘,蚝o既味道不会太浓,但又有海水o既鲜味,啱晒我o既口味。之后再点左几只烧蚝,卖相好靓呀,我最欣赏o既就系厨师用好简单o既配搭烹调(只系加左小量o既飞鱼子同葱),但出黎o既效果巳经好好,食落去有蚝o既鲜味,加埋d飞鱼子脆卜卜,简直一流。 之后我地再点左一d烧物(秋多鱼、豆卜、鸡翼、墨鱼丸、墨鱼咀、鱼角….etc.) -鸡泡鱼干,用黎送酒一流, -原条照烧茄子,加上酱汁同木鱼,清新好味。 -羊鞍一d都唔骚,烧得无过火,正!!!! -焗蓉芝士西兰花,味道十分配搭,西兰花o既味道唔会比芝士o既味道所掩盖,好好

韩国入口o既生蚝,,,正!!!!!!!
之后再点左几只烧蚝
烧蚝
-鸡泡鱼干,用黎送酒一流,
-原条照烧茄子,加上酱汁同木鱼,清新好味。
原条照烧茄子
-羊鞍一d都唔骚,烧得无过火,正!!!!
羊鞍
焗蓉芝士西兰花
2012-12-14
韩国入口o既生蚝,,,正!!!!!!!
烧蚝
原条照烧茄子