2020-11-06 85 浏览
🔻 鮨钏沙田石门安群街3号京瑞广场一期地下G07号舖/////沙田开咗一间高级日式料理,食精致嘅omakase😍小妹都急急脚去试新野,师傅曾经向日本松岛先生学艺,啲食材都系因应时节从日本直运过嚟。omakase包10至12件寿司、汤、小食同甜品,挂住食唔记得影啲寿司🤧即管用仅余嘅相纪录吓。/🧃牡丹虾虾膏寿司其中一件我印象最深刻嘅寿司,牡丹虾好鲜甜爽口,上面嘅虾膏用火焯过,虾膏味道更加浓郁惹味,鲜甜浓郁,缺一不可。另外整体嘅寿司都好高质。/🧃苹果木烟熏赤身首先视觉效果已经一流,赤身嘅烟熏味好浓郁,清香嘅苹果木味,同赤身鱼好夹。/🧃清酒好似滴漏嘅装置咁,打卡一流,清酒壸大大旧冰,保证清酒一定冻,想饮嘅时候先斟,非常贴心!/🧃香印巨峰提子🍇、桩之叶和菓子超级巨型嘅香印巨峰提子,有几鲜甜相信都唔使多讲,和菓子本身比较甜腻,配上清甜爽身嘅提子,就可以平衡返。/////味道:⭐️⭐️⭐️⭐️卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️/

🔻 鮨钏
沙田石门安群街3号京瑞广场一期地下G07号舖
/////
🧃牡丹虾虾膏寿司

🧃苹果木烟熏赤身
🧃清酒

🧃香印巨峰提子🍇、桩之叶和菓子

/////
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️