2013-05-27
同朋友开饭,经过呢间新开既餐馆,决定试一试新野,甘我地就一行4人上左去食啦~ 一上到去,就有条好似时光隧道既走廊。个度放左好多旧香港既相。钟意怀旧既个度唔错。可能新开既关系,暂昤未系太多人,有好多位可以坐。不过见佢位与位之间都有好多空间,就算满座应该都唔会好迫~~一坐低就有好殷勤既服务员埋黎介绍有咩招牌菜。佢地有个养海鲜既箱,你一落单佢就捞鱼,好新鲜。经服务员介绍之后,就点左下列几个菜。唔记得咩老火汤,但只记得系对女仔好好的~~但佢入面D料好充足,条鱼都可以当一味𩠌。可能我食得比较辣,我觉得唔够辣。但系食到麻味的~~佢既鱼片系无骨的。最适合钟意食鱼但又唔钟意有骨既朋友。同埋佢D鱼肉超滑,食下食下就食晒~~由于我唔钟意食内脏,所以我唔知有几好味。但我都试左我人生中第一件猪肚。入味,热辣辣。我觉得几好。我其他朋友钟意食既就话好惹味~~呢个最精彩。岩岩食既时候D鸡都几滑,蟹味唔系太鲜明。但当食完后加左个乌冬落去,哗,D蟹既解味比乌冬吸晒,连我一个专业既朋友食完第一啖都话好好味开头以为佢讲笑,点知试下,真系得㖞。4个人话劲饱但系都食晒咯~~仲有一个啫啫通菜'"关"煲。第一次食"关"系觉得咁好味
仲有一个啫啫通菜'"关"煲。第一次食"关"系觉得咁好味。佢落左D唔知系唔系XO酱既炒,又辣辣地,又热,总之超好味~~好味到食晒先记得影相~~~
佢地黎紧仲有一间食四川既餐馆会开,听佢地讲系等个四川师父落黎。绝对正宗~期待中^0^