餐厅: 丼丼屋 (馬鞍山廣場)
资讯:

2019-05-22 176 浏览
星期六既时候已经谂住同老公星期日去丼丼屋食,因为老公钟意食牛丼而系马鞍山要去到颂安吉野家先有。考虑到星期日一定好多人,所以我地下午两点先去,但因为马鞍山无乜野食所以呢d餐厅一定劲多人排队,我地去到既时候都仲系人山人海。拎左飞仔要等差唔多四十个号码。不过就发现左可以download THE GULU,下次可以拎定飞仔先,就唔洗系到死等~ 等左大约半个钟左右,个四十个号码入面有好多都系空号(d人拎左飞但无到),入到去我老公竟然无叫牛丼反而叫左个唐扬鸡丼加配煎蛋,而我叫左个十胜带广物豚丼加配炸豆腐。唔系等左好耐,大概十分钟左右,唐扬鸡丼先到,首先试左鸡先,外面个汁甜甜地,个鸡炸得够脆又唔会被个汁影响到变成软皮,就咁食觉得唔错。到食个饭既时候,我老公面有难色,因为可能太多汁既关系,成个饭虽然软硬度岩岩好但好甜⋯ 饭又甜、鸡又甜,上面既半熟鸡蛋都盖唔过d甜味⋯ 而煎鸡蛋就不过不失,但因为成个饭太甜,我老公都食唔落去⋯ 到我个个豚丼,一黎到有一种炭烤既味道,食落去个味道系好食既,配饭系一流!豚肉有d韧,但都嚼得开,如果可以多返少少肥肉,口感可能会好d。炸豆腐好食,我老公话应该系成个餐入面最好食总结

总结,如果个唐扬鸡丼系无咁多汁,或者个饭改用其他汁会好d。
2019-05-19