餐厅: 尚善
资讯:

2011-09-17 40 浏览
在上环的日本餐厅实在唔多,知道呢度有其实想试好耐,有一晚一有机会就二话不说去试试。是晚full左大约9成,幸好都仲有位俾我地,呢度d装修都几和式风味,食物选择都几多,对我呢d有选举困难症既人黎讲,梗系由朋友发板叫食物。 前菜拼盘有数款小吃,分别系鳗鱼伴忌廉芝士,芒果汁,番茄果冻,鲇鱼,甜番薯等,个烧鳗鱼好得,肉质够嫩滑,仲有我最爱的芝士,唔赞唔得,另外番茄果冻亦够清新,不过唔够鳗鱼那个特别 寿司拼盘分别有卷物同鱼生寿司,我既焦点当然系鱼生啦,虽然侍应有遂件介绍过,不过食完就真系唔记得左,我食左既有海胆寿司,够鲜甜,入口即溶,另外仲试左冇记错应该系拖罗刺身果件,呢件啖啖肉,多肉得黎唔会韧,仲食得出好juicy的感觉煮秋刀鱼D骨腍到可整条吃,我呢d怕骨的人就岩哂,因为一向怕秋刀鱼那细小的骨,这个煮法够心思,令我食左唔少另外仲叫左d牛肉稻庭乌东,牛肉够肉味,乌东就比外面食的弹牙爽口,整体黎讲都唔错既d食物,会介绍朋友去食!

前菜拼盘

寿司拼盘