2021-11-11
疫情下继续喺香港感受旅游气氛,千辛万苦先book到香港航空联乘Pier 1929,唔知点解系冇乜星期六日拣,基本上系得平日,日日捕住一见到release即订🤣✅1. 用真香港航空餐箱装住出嚟已经正2. 原来book位留个名会印喺张teacation机票到,早知写全名啦3. 个餐厅环境系打卡able嘅,又比几个cushion喺位到系咁影相,周不时好似有去婚纱展嘅cp嚟睇环境摆酒🤣仲有无遮挡维港景4. 嚿富士山、虾多士系唔错嘅❤️i like 松饼、brownie too,其实唔无限添个set都饱肚5. 会有同款商务舱嘅杯、碟仔、餐具拎番屋企,每人一set,旅游怪应该好啱用6. 拎encore野食果阵会推个香港航空餐车出嚟,如果可以扮埋空姐会唔会再有气氛啲🤣7. 留番张单会抽日本机票富士山柚子芝士蛋糕:酸酸地好入味,加埋下面绿茶粒粒好有口感。台湾珍珠奶茶慕斯杯、无限添柠檬挞虾多士Encore 鸡肉酥盒、三文鱼挞都好食😋扮到嘢登机闸口❎1. 整体而言无限添食嘅好味啲(烤鸡肉酥盒好啱口味),章鱼烧入面系黑松露Risotto,个饭有啲淋,珍珠奶茶慕丝茶味唔系几出,杯韩国彩虹棉花糖饮品酒个人觉得太甜
✅
1. 用真香港航空餐箱装住出嚟已经正
7. 留番张单会抽日本机票
台湾珍珠奶茶慕斯杯、无限添柠檬挞
虾多士
Encore 鸡肉酥盒、三文鱼挞都好食😋
扮到嘢登机闸口
❎
2. 叫冻饮冇饮热茶咁化算🤣叫茶会系咁添,真系唔应该叫冻柠茶
3. 一开始用佢嘅酒精搓手液劲嗱,要马上去洗手,如果唔系敏感🥲
4. 打卡位无宣传图咁多,通道系得啲登机牌cushion做装饰
5. 一开始等下午茶上架都几耐,唔系准时到就准备好有得食,好彩有welcome drink打发🥸
韩国彩虹棉花糖饮品,真系几甜
章鱼烧
餐牌
✈️:即日起至12月17日
📍:湾仔码头2楼 The Pier 1929
💰:$698 / 2人 (另收加一)