2016-05-11 1482 浏览
路盲小妹的媽媽,今天帶我們一家去深水埗開飯去。媽媽推介下,發現呢度食物五個字:抵食夾大件。除了看圖賣相吸引食慾外,價錢實在是閃閃發光的耀眼,此時此刻此場境,今時今日既香港,大概,也就深水埗一帶方能找喔,賤物鬥窮人,價性比高餐廳不常見,今日,竟然是媽子帶了我地去開心大發現wow...見到餐牌主要有韓風強勁既芝士面同飯系列,就佢啦。。。。進擊巨橋濃湯芝士鍋108爆炸咁大條既豬肋骨,一上枱真心嚇一嚇,大大忽,超誇張。全家食都得,燒得靚,配了辣燒汁,嫩滑味美。炸薯格,脆夾香,唔止睇,三個字,抵抵抵。韓式芝士加旦組合無得輸,每一條都能拉絲,飯粒滲滿滑旦香,而餃子年糕更是芝味無窮好啱key,飯量不少,還有紫菜香,大滿足喔。日本甜薯沙律26粟米蕃茄生菜跟甜薯,簡簡單單卻新鮮,爽脆又甜配軟薯,清涼夏日有心思。配上胡麻醬愈食愈開胃。煙鴨胸沙律29咸香煙un鴨胸塊,沙律平衡少膩濟,加了千島醬,同樣酸maymay,吃完健康又多D沙律配的蒜蓉包,香氣撲鼻,包包出奇的鬆軟。卡邦尼意粉伴煙蔥炒旦43加3手作意粉份量真材實料,面粗身點,蠻QQ,好嚼沒過火,不會變肥一patpat,汁醬剛掛意粉上,煙肉炒得亦不錯,大又

見到餐牌主要有韓風強勁既芝士面同飯系列,就佢啦。。。。
進擊巨橋濃湯芝士鍋108
日本甜薯沙律26
煙鴨胸沙律29
沙律配的蒜蓉包,香氣撲鼻,包包出奇的鬆軟。
卡邦尼意粉伴煙蔥炒旦43加3手作意粉
份量真材實料,面粗身點,蠻QQ,好嚼沒過火,不會變肥一patpat,汁醬剛掛意粉上,煙肉炒得亦不錯,大又軟糯,超滑旦旦溶入蔥花內,香味十足。
凍特濃薄荷朱古力19
叫少冰,不多冰,朱味香濃,薄荷味不少。
凍珍珠奶茶19
珍珠煮得剛剛好,並無痴住痴住太纏綿,奶茶苦味多於甜。
凍紅豆冰19
紅豆冰,實多冰,還好解喝,好冰涼。
椰汁紫米冰19
椰香味好濃,紫米只少少,賣相像紅豆冰。