2024-08-29 104 浏览
喺元朗食泰国菜,我成日同朋友讲,认住绿色底,黄色字嘅招牌😎😎呢间「泰发泰国餐厅」够晒稳阵,每次夜晚嚟到,都座无虚席,好热闹食物同饮品选择都多,够大众化无骨凤爪辣得过瘾😁😁配合埋芹菜,车厘茄,又辣又清新柠檬烧牛肉每次嚟都一定要点👍🏼👍🏼山咁高既牛肉,抵啦,啱晒食肉兽!淡淡酸辣嘅味道,真系好有泰国嘅感觉,好啱夏天👍🏼👍🏼食埋下面嘅芥兰,口感丰富,又健康重头戏!就系冬阴功明炉鱼真系有火热住🤓🤓一大条盲曹放喺酸酸甜甜嘅冬阴功汤入面,可以食到滑脱脱嘅鱼肉,又可以饮埋啲汤,仲有好多菇,整个白饭,不得了👍🏼👍🏼蒜蓉炒通菜,超出色够晒镬气,而且每一啖嘅蒜蓉味都非常非常浓,必食!饮品方面,沙冰同埋梳打等等佢哋都有。我自己就比较钟意青柠梳打,够晒爽🤓🤓喺呢度食泰国菜,就系开心,就系享受

食物同饮品选择都多,够大众化

无骨凤爪
辣得过瘾😁😁配合埋芹菜,车厘茄,又辣又清新

柠檬烧牛肉

重头戏!就系冬阴功明炉鱼

蒜蓉炒通菜,超出色
够晒镬气,而且每一啖嘅蒜蓉味都非常非常浓,必食!

喺呢度食泰国菜,就系开心,就系享受