2022-07-23
介绍返💁🏻♀️。。🇭🇰 Café 在太古 🇭🇰。uen cafeteria。东达中心11楼101号舖。软壳蟹配蟹柳沙律吐司Soft Shell Crab with Crab Stick Salad Toast。HKD75黑松露大啡菇煎蛋吐司Black Truffle Portobello with Fried Egg Toast 。HKD68蓝柠檬梳打Blue Lemonade Soda。HKD35🤫 话说六月开始就有两个intern妹妹嚟返工..咁大家都知道in肠人工就唔多高㗎啦..所以间唔中食一餐好啲嘅都要揾啲抵食嘅..今次就带佢哋嚟试吓Uen嘅三文治🤫 时下嘅少女食嘢都系雀仔肚..而位于太古东达中心以三文治为主食嘅uen cafeteria..就应该最啱佢哋㗎啦..又靓又好食又唔使好贵亦都唔使好饱..今次我就试咗软壳蟹配蟹柳沙律吐司..同上次一样佢哋嘅三文治全部都系即制..等咗十分钟三文治终于都到啦..望落去色彩缤纷..但系点解我见唔到软壳蟹嘅..个心惊紧唔够肉食之际..发现只软壳蟹同埋蟹柳沙律收得好隐蔽..而且越食越有..成个人安心晒..蟹柳沙律调味非常之唔错..加上蕃茄同生菜
🇭🇰 Café 在太古 🇭🇰
。uen cafeteria
。东达中心11楼101号舖
软壳蟹配蟹柳沙律吐司
。HKD75
黑松露大啡菇煎蛋吐司
。HKD68
蓝柠檬梳打
Blue Lemonade Soda
。HKD35
🤫 时下嘅少女食嘢都系雀仔肚..而位于太古东达中心以三文治为主食嘅uen cafeteria..就应该最啱佢哋㗎啦..又靓又好食又唔使好贵亦都唔使好饱..今次我就试咗软壳蟹配蟹柳沙律吐司..同上次一样佢哋嘅三文治全部都系即制..等咗十分钟三文治终于都到啦..望落去色彩缤纷..但系点解我见唔到软壳蟹嘅..个心惊紧唔够肉食之际..发现只软壳蟹同埋蟹柳沙律收得好隐蔽..而且越食越有..成个人安心晒..蟹柳沙律调味非常之唔错..加上蕃茄同生菜非常陪衬..然后软壳蟹热辣辣脆卜卜但系唔算系好油腻..呢份三文治下次可以encore
🤫 in肠妹妹就拣咗个斋包..黑松露大啡菇煎蛋吐司..(老实讲..对我呢个食肉兽嚟讲大啡菇吐司..相当唔吸引😆) 但系原来佢嘅黑松露味非常之香浓..个三文治未拎到上枱已经闻到..阿妹话大啡菇虽然煎得香但系keep得住非常之Juicy..加埋只煎蛋少少蛋黄流出来..又系另一个享受嘅境界
🤫 至于嘢饮..今次我就试咗杯Blue Lemonade Soda..其实冇嘅..都系普通嘅Lemonade Soda..味道唔会太酸好醒胃..不过颜色就真系好鬼靓..摇吓佢之后会变Tiffany Blue..打卡一流
🤫 总括嚟讲..uen cafeteria嘅轻食从来冇令人失望过..但系要留意番座位唔系太多..如果想堂食嘅话就要早啲嚟啦..买外卖嘅话都要有个心理准备等十分钟左右啦..话晒人哋都系即叫即制仲要包得靓靓俾你拎走㗎嘛..食好嘢千祈唔可以心急..而且我都深信我应该一个月都会嚟呢度两三次㗎啦
🤫 黄色经济圈
。。
翻兜指数:🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️ (5个🙆🏻♀️为翻兜爆灯)
💮已翻兜次数:2次💮
。。