介绍返💁🏻‍♀️。。🇯🇵居酒屋 在天后 🇯🇵。酒屋一杯喜 Sakaya Ippaiki。美城花园大厦地下KL6号舖。番茄汁刺身沙律Sashimi Salad with Tomato Dressing。HKD138 + 10%お刺身五品盛 Sashimi Platter。HKD268 + 10%煎蟹肉饼 Crab Cake。HKD98 + 10%广岛蚝串烧 Hiroshima Oysters Skewers。HKD65 + 10%墨鱼香肠串烧 Squid Ink Sausage Skewers。HKD58 + 10%鸡中翼串烧 Wings Skewers。HKD45 + 10%鸡腿串烧 Thigh Skewers。HKD58 + 10%铁板塩味野菜 Teppanyaki Vegetables。HKD78 + 10%一杯喜 秘の炒饭 Ippaiki Fried Rice。HKD98 + 10%🤫 酒屋一杯喜环境都几Chill..一路Keep住都有几好听但系又唔会太嘈嘅日文歌..装修同枱凳都系日式居酒屋嘅格局..但亦都有高级酒吧餐厅𠮶种Indoor同埋Outdoor Seats..感觉相开阳.
介绍返💁🏻‍♀️

🇯🇵居酒屋 在天后 🇯🇵
。酒屋一杯喜 Sakaya Ippaiki
。美城花园大厦地下KL6号舖

铁板塩味野菜 Teppanyaki Vegetables
。HKD78 + 10%

一杯喜 秘の炒饭 Ippaiki Fried Rice
。HKD98 + 10%

🤫 酒屋一杯喜环境都几Chill..一路Keep住都有几好听但系又唔会太嘈嘅日文歌..装修同枱凳都系日式居酒屋嘅格局..但亦都有高级酒吧餐厅𠮶种Indoor同埋Outdoor Seats..感觉相开阳..咁我哋呢啲唔食烟嘅食客冇咩事就当然系坐返Indoor啦~
🤫 嚟得居酒屋都系食吓小食饮吓酒为主..佢哋𠮶个刺身沙律都几好味..个蕃茄汁唔会太酸仲有微甜嘅感觉..刺身同一般嘅刺身沙律一样都系角切..不过角切得嚟份量都几多而且状甚肥美..三文鱼白生鱼赤身八爪鱼都有齐..呢个价钱嘅沙律嚟讲算系几性价比
🤫 再嚟就讲吓我最欣赏嘅𠮶个刺身五品盛.. Menu冇写明系边几种刺身嘅..似系是日精选𠮶类~咁我哋呢一日就有赤虾八爪鱼真鲷帆立贝同油甘鱼..𠮶两只赤虾真系大得惊人..有成只手掌咁长而且非常之爽口鲜甜..另外平时我唔钟意食嘅八爪鱼呢度都显得非常特别..平时食到𠮶啲都系偏靭口又鞋又冇味..但系呢度嘅八爪鱼非常之唔同..放入口系弹牙而且容易咬开仲带有一丝丝嘅鲜味..另外两款白身鱼亦都鲜甜可口..系值回票价嘅~
🤫 除咗以上𠮶啲开胃菜之外又点会唔叫返几串串烧食吓呢..必叫嘅选择系广岛蚝串烧..蚝嚟讲就唔算话太大只但系烧得好好味..食得出师傅嘅工价..外边干身有些少脆边..咬开之后系爆汁超Juicy👍🏻另外去到边我都钟意食嘅墨鱼汁香肠咸香满满..送啤酒一流🍻鸡翼串烧呢就烧得够干身鸡皮够脆口..鸡腿串烧系食肉兽嘅必选..因为师傅真系串烧嘅高手..𠮶嚿鸡肉啖啖肉劲Juicy劲香..一啲都冇夸张
🤫 仲有嘅就系Menu见唔到嘅侍应姐姐推介..煎蟹肉饼..件头唔会话太细..蟹肉饼入边完全冇揸流摊..全部都系蟹肉丝..海水嘅咸味充斥..点埋佢哋自家制𠮶个酱汁就Prefect嘞
🤫 收尾嘅秘の炒饭又系是日精选炒饭嘅意思..咁是日系豚肉炒饭..饭同豚肉嘅比例非常好(🤭对我嚟讲即系够晒多肉食)而且炒饭都炒得好香..至于个塩味炒杂菜..佢𠮶个盐味呢好鲜㗎㖞..之前都未食过㗎..所以我哋一条菜都冇剩🤣
🤫 我哋星期三嘅晚上嚟呢度食饭..而家咁嘅时势Weekdays夜晚真系好难得见到Keep住全场爆满嘅景象..由此证明酒屋一杯喜都真系有返咁上下质素先至可以有咁上下嘅人流..有机会你都嚟试吓~
。。
翻兜指数:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5个🙆🏻‍♀️为翻兜爆灯)
。。

2024-01-17