2019-01-31
天气一冻有咩好得过同三五知己去打边炉。其中一个朋友仔话位于佐敦长乐街嘅《宝哥火锅味馆》好唔错,呢日我哋就嚟试下。拣咗个每位$238任饮任食三时小时套餐。先拣汤底,鲜人参醉鸡汤。既有人参又有大大碟醉鸡。有益又有酒香味,唔错。拣完汤底去攞嘢饮,任饮嘅包括:啤酒、汽水、酸梅汤及竹蔗茅根。套餐入边包左:日本和牛刺身拼盘、五款时令海鲜拼盘、美国Brandt特级封门柳、招牌自家制三宝丸及其他任点美食。日本和牛刺身拼盘 - 除咗和牛片外仲有北寄贝、鱿鱼、希灵鱼……等,和牛刺身,口感嫩滑牛味浓郁;而其他各款刺身亦非常新鲜,味道鲜美。五款时令海鲜拼盘 - 各款海鲜都好新鲜、其中嘅虾更加系虾味浓郁,爽口弹牙。美国Brandt特级封门柳 - 牛味浓郁口感爽滑。招牌自家制三宝丸 - 分别系虾丸、墨丸及鲮鱼丸。虾丸、墨丸爽口弹牙,虾丸仲有一粒粒嘅虾肉系入面,虾味浓郁。鲮鱼丸十分滑溜。三款丸都十分唔错。任点任食都有好多选择:本地牛坑腩炆得够腍,牛肉味浓,稍为渌一下已经好好食。特级美国肥牛肉、五香鲜牛肉,味浓口感嫩滑。招牌白鳝片,肉质嫩滑。脆肉鲩鱼腩,爽脆鲜味,各有特色。汕头牛筋丸、必试鱼蛋、鲜虾云吞、黄沙猪仔膶亦
拣咗个每位$238任饮任食三时小时套餐。
套餐入边包左:
美国Brandt特级封门柳 - 牛味浓郁口感爽滑。
任点任食都有好多选择:
招牌白鳝片,肉质嫩滑。脆肉鲩鱼腩,爽脆鲜味,各有特色。
汕头牛筋丸、必试鱼蛋、鲜虾云吞、黄沙猪仔膶亦相当唔错。鸭血、竹笙、木耳、黑栢叶,爽口之选。
当然唔少得响铃冰豆腐、腐竹、油墨菜、皇帝菜、娃娃菜、粟米,呢D咁新鲜嘅蔬菜素食啦。
整体感觉,食物唔错,任饮任食三小时,每人只系二百几蚊,认真抵食。