2012-12-08 76 浏览
因为方便和通常两个人去的话,点心快餐店的生存空间大了, 天后区也越来越多. 之前看到喜.喜点开张时的餐牌都不算便宜, 所以没有尝试. 今天和老公想不到去那里食早餐, 便以一试的心态去看看.原来此店现有早餐套餐供应, 一至五有八折, 星期六的也很不贵, 星期日就有另一个套餐牌. 比去酒楼便宜多了. (我俩一般会去家居轩, 因为每笼2粒又可以选食其他点心, 每次大约$85埋单). 今日我叫了咸菜排骨粥和韮葽鲜虾肠$28 + $3茶(可以不要的), 我老公叫了自选点心套餐, 流沙奶黄饱(1个), 香煎萝白糕(2件), 鲜虾菜苗饺(2粒)+豆浆, 共$59, 同食大家乐差不多, 又好服务. 老公个奶黄饱蒸爆左, 老板娘冇传菜出黎,叫师傅再蒸过另一个比我地 (我地坐得近出菜位置所以知道了)肠粉皮有点谂, 但点心大致上都OK,流沙饱好流沙. 最值得支持既系佢即叫即蒸同埋"香港制造", 一间小店, 有几个点心师傅做点心㖞. 我阿妈系酒楼做, 佢话好多大既连所酒楼好似稻X咁都系喺大陆做点心然后运落黎, 要请几个香港点心师傅实在唔容易, 故希望此店长做长有, 我地又多一间选择 (虽然好多人话天后好多野食

肠粉皮有点谂, 但点心大致上都OK,流沙饱好流沙. 最值得支持既系佢即叫即蒸同埋"香港制造", 一间小店, 有几个点心师傅做点心㖞. 我阿妈系酒楼做, 佢话好多大既连所酒楼好似稻X咁都系喺大陆做点心然后运落黎, 要请几个香港点心师傅实在唔容易, 故希望此店长做长有, 我地又多一间选择 (虽然好多人话天后好多野食, 但住天后就觉得天后冇咩野食

2012-12-08
$28 (早餐)