2024-02-22 131 浏览
小店位于条比较隐蔽的小路,正常人都唔会转入嚟,但之前听同事介绍过呢间西餐小店。今晚同朋友慕名而来,果然不负所望,食物高质,性价比又高。简单order左2人set, 已经可以试齐推荐食物:🍲龙虾汤配黑炭法包,法包香脆较淡味,配香浓龙虾汤啱啱好。🍟黄金炒薯条,呢个系我最期待,每一条都布满大量的咸蛋黄,而且炒得干身,唔会油腻,而且系粗薯条炒,比例啱啱好。🍕双重芝士脆薄饼,拣咗Parma Ham on top,饼底又薄又脆口,面层目测有两款芝士,一粒粒似系cream cheese,多左一层口感,加埋ham的咸香,推介。🍝北海道帆立贝扁意粉配罗勒蕃茄汁,厚肉大粒的带子配上开胃的新鲜蕃茄汁,而意粉口感适中,唔算惊喜,但有一定水准。🍰最后order甜品,是皇牌之一的法国朱古力蛋糕,唔算好甜,朱古力味浓郁,而且内里有两层,一层是朱古力慕丝,内层是朱古力海绵蛋糕,海绵蛋糕好轻好软熟,不同口感一次过夹集。咖啡是有机的,帮忙中和甜品的甜。

简单order左2人set, 已经可以试齐推荐食物:

🍲龙虾汤配黑炭法包,法包香脆较淡味,配香浓龙虾汤啱啱好。

黄金炒薯条

黄金炒薯条