2020-04-07 230 浏览
平时想食粥面, 都会帮衬呢间靠得著. 今日疫情下, 想食晚饭小菜. 我晚饭多数选中餐, 要有菜最好有汤, 呢度个餐牌啱晒我要求. 入店前店员例行帮客人探热. 卡位同卡位之间加咗胶板系坐位上面, 安全啲. 坐低冇耐, 店员就送上苹果茶同餐牌. 我哋两个人, 点咗特价$48鼓油皇乳鸭, 加小菜餐的 鲜鱼鱼汤时菜, 跟餐加咗个杏汁炖猪肺汤, 跟一碗白饭, 其实我俩系“冇饭” 夫妻, 食七成饱就最健康, 最怕饱到呕或者食唔晒. 哗, 条黄立䲝加鱼汤一流, 鱼新鲜又煮得刚刚好, 鱼汤好鲜甜, 小白菜又林又甜, 好味好味. 另外杏汁汤仲正, 一盅$28, 够两个人饮, 足料, 杏仁味刚刚好够味又不过于太浓 ,冇加味精, 大满足. 乳鸽肉质几好, 只是卤水唔够味, 唔够香. 埋单$198. 今时今日咁高质素食物又唔贵, 好难得, 一定会再帮衬.
杏汁炖猪肺
2020-04-07